Kaip teigia „Ignitis“ elektrinio mobilumo departamento vadovas Eimantas Balta, vienu metu greito įkrovimo stotelėje vos per 20-30 minučių bateriją pasipildyti galės 2 elektromobiliai.

„Tai ypač reikšmingo ir ilgai laukto projekto finišo tiesioji, daranti keliones elektromobiliu dar paprastesnėmis. Mums svarbu, kad reikšmingai prisidedame prie elektromobilių įkrovimo infrastruktūros tinklo plėtros, žengiame koja kojon į ateities transportą. Laikantis tvarumo krypties, šioje „Ignitis On“ įkrovimo stotelėje, kaip ir dabartinėse, elektromobiliai bus įkraunami tik žaliąja lietuviška elektros energija, pagaminta iš Lietuvos atsinaujinančių energijos išteklių – kiekvienas čia įkrauto elektromobilio nuvažiuotas kilometras bus su nuline teršalų emisija“, – sako E. Balta.

„Naujoji įkrovimo stotelė prie Panevėžio aplinkkelio yra strategiškai svarbioje vietoje, kur susikerta įvairių krypčių transporto srautai. Ji bus naudinga tiek ilgesnius, tiek trumpesnius atstumus Baltijos šalyse keliaujantiems vairuotojams. Džiaugiamės galėdami kartu su „Ignitis On“ prisidėti prie įkrovimo stotelių infrastruktūros tinklo plėtros Lietuvoje ir keliautojams automobiliais pasiūlyti ne tik pailsėti ir užkąsti mūsų restorane, bet ir greitai pasikrauti elektromobilį“, – sako „Hesburger“ generalinis direktorius Kari Salmela.

Ignitis On-Hesburger

Panevėžio aplinkkelyje atidaryta įkrovimo stotelė ne vienintelė naujiena. Prieš savaitę pradėjo veikti dar viena „Ignitis On“ elektromobilių įkrovimo stotelė Kaune, Baltų pr. 12, o birželio 1 d. ir dar viena – Savanorių pr. 441, taip pat Kaune, prie greitojo maitinimo restorano „Hesburger“. Šiose įkrovimo stotelėse pirmąjį birželio savaitgalį taip pat galioja perpus mažesnė įkrovimo kaina.

„Ignitis On“ greito įkrovimo stotelėse elektromobilių baterijas galima bus pasipildyti naudojant 2 x CCS, 1 CHADEMO jungtis. Panevėžio aplinkkelyje ir Kaune, Baltų pr. taip pat bus galima įsikrauti elektromobilį ir naudojant 2 x Type-2 jungtis.

„Jau ne vienerius metus veikdami elektromobilių įkrovimo versle supratome, kad vairuotojams yra svarbūs ne tik technologiškai pažangiausi sprendimai bei įkrovimo galia, nemažiau svarbu patogumas pasiekiant įkrovimo stotelę ir papildoma gretima infrastruktūra, kuria vairuotojai gali pasinaudoti kol įsikrauna jų elektromobilis. Šiuo atveju partnerystė su „Hesburger“ puikiai atitinka elektromobilių vairuotojų poreikius, o mūsų organizacijų vertės pasiūlymai užprogramavo reikšmingą sinergijos efektą. Džiaugiamės šia partneryste ir atkakliai dirbame, kad ir prie kitų „Hesburger“ restoranų atsirastų pažangiausi „Ignitis On“ elektromobilių krovimo sprendimai”, – E. Balta.

Visas elektromobilių stoteles galima bus surasti ir patogiai pasinaudoti vienoje „Ignitis On“ programėlėje.