„Nasdaq“ Baltijos šalių listinguojamos bendrovės buvo vertinamos atsižvelgiant į tokius kriterijus, kaip atskleidimų skaidrumas, gerosios valdysenos praktika, prekybos aktyvumas bei ryšių su investuotojais palaikymas. Visi emitentai vertinti rinkos analitikų ir profesionalių investuotojų.

Kaip pažymi „Ignitis grupės“ finansų vadovas ir valdybos narys Jonas Rimavičius, grupei svarbu būti įvertintiems šiuose kapitalo rinkų apdovanojimuose.

„Atskaitingumas akcininkams ir skaidrumas yra mūsų DNR, visose srityse vadovaujamės aukščiausiais veikimo standartais, todėl apdovanojimas ir įvertinimas už ryšius su investuotojais yra malonus pripažinimas ir priminimas, kad esame pasirinkę teisingą kryptį“, – sakė jis.

Kalbėdamas apie vertybinių popierių rinką ir jos vertę, J. Rimavičius akcentavo, jog „Ignitis grupės“ dalyvavimas vertybinių popierių rinkoje sudarė sąlygas ir toliau investuoti į žaliąją gamybą net ir esamos geopolitinės situacijos kontekste. Per IPO pritraukti 450 mln. eurų leido užtikrinti tolesnes investicijas į Lietuvai ir regionui strategiškai svarbių žaliosios energijos gamybos pajėgumų bei skirstymo tinklo plėtrą. „Be to, grupės įgyvendintas IPO, neabejotinai, stiprina Lietuvos kapitalo rinką, nes pritraukėme tarptautinių institucinių investuotojų ir populiariname mūsų regioną kaip patrauklų kapitalo investicijoms“, – akcentavo „Ignitis grupės“ finansų vadovas.

Iki šiol grupė buvo vertinama kaip obligacijų emitentas ir 2019 m. pelnė apdovanojimą už geriausią obligacijų emitentą, o 2021 m. buvo gavusi apdovanojimą už IPO, kaip svarbiausią 2020 m. kapitalo rinkų įvykį Baltijos šalyse.

Apie apdovanojimus

„Nasdaq Baltijos rinkos apdovanojimais” siekiama įvertinti listinguojamas bendroves, pasiekusias geriausių rezultatų skaidrumo, gerosios bendrovių valdysenos ir ryšių su investuotojais srityse. Apdovanojimu pagerbiami geriausių rezultatų Baltijos rinkoje pasiekę biržų nariai, kurie vertinami, pasitelkiant gerosios valdysenos Baltijos kapitalo rinkos ir tarptautinių ekspertų įžvalgas.