Muilą gamina pati

Rūta Urbanienė naminį muilą gamina daugiau nei penkerius metus. Ji sako, kad gamybos procesas yra standartizuotas ir tik muilo kūrėjo naudojamos ingridientų proporcijos leidžia sukurti unikalų produktą.

Sausa oda skatino Rūtą ieškoti natūralios kosmetikos – ji ėmė sau gaminti odos priežiūros priemones. Vieną dieną nusprendė, kad pasigamins ir muilą.

„Paskutinis lašas buvo tada, kai aš į dozatorių norėjau įpilti skystą muilą ir pažiūrėjau, kad ten, kur užsisuka, jis nutrupėjo. Tas pirktinis skystas muilas suėdė plastiką“, – prisimena Rūta.

„Muiliukas“ vadovė R. Urbanienė savo gaminamiems muilams naudoja pačios užaugintas vaistažoles, įvairius prieskonius. Ji turi sukūrusi trylikos skirtingų rūšių muilų ir kietų šampūnų.


„Aš laikausi vieno principo: jokių sintetinių cheminių priedų. Todėl mano muilai niekada nebus ryškios spalvos“, – sako Rūta.

Verslininkė atskleidė, kad pati renka dilgėles, tada jas džiovina žemoje temperatūroje, kad spalva išliktų kuo ryškesnė: „Tada malu ir dedu į muilą. Matosi, kad dažyta ne su dažais. Jeigu didesnis gabaliukas žolytės pakliuvo, tas ir matosi.“

„Po kokio pusmečio muilas savo savybes įgaus labai geras, tačiau spalva jau bus blankesnė“, – pastebi „Muiliuko“ vadovė.

Rūta jau turi nuolatinių pirkėjų būrį, o naujiems klientams nepavargsta kartoti, kad natūralūs muilai švelniau plauna odą ir jos nesausina.

„Niekada nenoriu sakyti, kad muilas drėkina odą, nes muilo paskirtis būtent yra plauti ir reikia stengtis, kad jis plautų kuo švelniau. Jeigu nori padrėkinti – imk kremą“, – teigia ji.

Kosmetika – miltelių pavidalu

Dovilės Virbickienės vadovaujama įmonė nuo veiklos pradžios kreipė dėmesį į tvarius produktus ir į tai, kaip jos įmonė gali prisidėti prie pasaulinių problemų sprendimų.

„Didžiausias dėmesys buvo, kaip galima dar labiau sumažinti to perteklinio plastiko vartojimą“, – sako įmonės „LTD Group“ vadovė.

Dovilės į Lietuvą atvežta kūno ir namų priežiūros linija yra išskirtinė – kosmetikos gaminys parduodamas miltelių pavidalu.

„Siūlom vartotojui įsigyti mišinuką, kuriame yra pagrindinė sudedamoji dalis. Sumaišius jį su vandeniu, yra išgaunamas paruoštas naudojimui produktas. Kiekvieną kartą žmogus perka popieriniame maišelyje paruoštą mišinį“, – išskirtinę produkciją pristato Dovilė.

Dovilė Virbickienė

Ji sako ateityje pasiūlysianti ir kitų kosmetikos produktų miltelių pavidalu. Dovilė tiki, kad tokia forma, pakavimas į popierinę pakuotę ir natūrali sudėtis – tai ateities kosmetika. Be to, įsigyjant kosmetikos gaminius, gamtoje nedaugėja plastikinių pakuočių.

„Tai yra 100 proc. natūrali sudėtis – iš gamtos paimtos veikliosios medžiagos, kurios atlieka tam tikrą savo funkciją, – sako Dovilė. – Medikai mums atsiuntė tokį teigiamą atsiliepimą, kad jų oda dažniausiai būna nualinta nuo dezinfekantų ir nuolatinio rankų plovimo darbo vietoje, o būtent mūsų produktas jiems leido pašalinti visas odos problemas.“

Dovilės biure galima išvysti nemažai alyvmedžių. Jie čia – ne šiaip sau.

„Vienam alyvmedžiui užaugti reikia beveik 10 metų. Kad duotų pirmuosius vaisius – praeina net 40 metų. Tai realiai tie, kurie sodina alyvmedžius – ruošia derlių savo ateinančioms kartoms“, – paaiškina verslininkė.

„Mes pasirinkome, kad mus suptų būtent alyvmedžiai, nes mes kartais irgi jaučiamės kaip tie alyvmedžių sodintojai: dabar visuomenei patiekiame alternatyvas, rodome sprendimus. Norim, kad mūsų ateities karta, vaikai džiaugtųsi ta aplinka, kurioje nėra perteklinio plastiko šiukšlių“, – sako Dovilė.

Laidą „Ateities karta“ žiūrėkite kiekvieną pirmadienį 20.00 val. per Delfi TV kanalą ir portale delfi.lt.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)