Iš Kauno kilusi Saulė spėjo pagyventi ir didesniuose miestuose – Londone, Mančesteryje, Lidse, tačiau noras mažiau lėkti gyvenime jai suteikė naują galimybę – apsigyventi trobelėje.

Mažiau lėkimo – daugiau laiko maloniai ir prasmingai veiklai, santarvė su pačia savimi ir pažinimas, savęs, artimo žmogaus ir aplinkos. Man labai svarbi laisvė, laisvė rinktis kaip, su kuo gyventi, kaip dekoruoti namus, kiek šildyti, maudytis kieme jei nori, atsistoti ir išeiti valandai su šunimis, daugiau judėjimo, mažiau rutinos, laisvė gyventi be skolų ir paskolų paskatino ieškotis namų ne mieste", – kalbėjo Saulė.

Šiuo metu Saulė augina bites, iš kurių medaus ji gamina produkciją savo verslui Troboje". Išgryninti savo vertybes teko ne tik versle, bet ir pačiame gyvenimo būde, kuris tapo lėtesnis bei tvaresnis.

Vasaros, praleistos senelio bityne, uždegė susidomėjimą ir meilę bitėms, tai pastūmėjo link žvakių liejimo, po truputį mano sukurtas mini prekės ženklas „Troboje“ išsigrynino iki tvaraus, žemiško, natūralaus, lėto, senovinio amato, puikiai tinkančio mano gyvenimo stiliui ir tempui. Gyvenimas dideliame mieste (nekalbu apie Lietuvos miestus) buvo greitas, įtemptas, net nuobodus. Daug kalbėjome, ką ir kaip norėtume daryti, kokia veikla užsiimti ir kaip jaustis, todėl nusprendėme pabandyti kaimo gyvenimą. Neįsivaizdavau sodybos be baltos obels ir bičių, svajojau apie kelias šeimynėles savo kieme, tad ir namelio ieškojom kiek nuošaliau, toliau nuo tankiai apgyvendintų teritorijų, fermų, pagrindinių kelių, purškiamų laukų. Dabar esu ten, kur noriu būti, ir darau tai, kuo tikiu ir mėgaujuosi.

Didžiausias pasitaikantis trukdis – tinginystė, kartais taip sugriebia, bet galvoje savęs paklausiu Ar nori į butą Kaune ir į darbą nuo 8 iki 18?", pasibaigia darbų stumdymai ir atidėliojimai", – apie savo patirtis pasakoja Saulė.

Pasak Saulės, ji stengiasi užsiauginti kuo daugiau mėgstamų daržovių, o taip pat jas paruošti žiemai – džiovina, šaldo, konservuoja, spaudžia sultis.

Namuose kepu duoną, fermentuoju gaiviuosius gėrimus, gaminame taip pat labai daug. Siuvu, persiuvu senus drabužius, vyras pagrinde užsiima namo remontu ir renovacija – kuo daugiau darome patys, nes įdomu, geras tas pasididžiavimo jausmas „Mes čia patys viską padarėm”. Seniau pasigamindavau ir dezodorantų, lūpų ir rankų balzamo, muilo, dabar daugiau laiko atima @troboje veikla, tad tokias priemones įsigyju iš tvarių vietinių gamintojų".


Nors Saulė daugumą dalykų pasigamina pati, pasak jos, į parduotuvę tenka vykti dažniau nei norėtųsi.

Kadangi užsiimu amatais, kartą ar du per savaitę tenka keliauti iki pašto – žiemos metu ne visada atsispiriu pagundai kokių saldėsių įsigyti ar šviežių daržovių, vasarą apsipirkimai planuojami du kartus per mėnesį", – dalinosi Saulė.

Saulė priduria, jog gyvena visai šalia Anykščių, todėl miesto pramogos, žmonės ir kiti dalykai yra visai šalia.

Kuriamės netoli Anykščių. Tai nuostabus miestas, pilnas kūrybingų, aktyvių, veiklių žmonių, jei reikia ir nori, tikrai bendravimo netrūks. Man būti dviese ar vienai labai patinka, o mėgiamos pramogos neturi nieko bendra su miestu. Tiesa, įdomesnį renginį ar parodą visada galima aplankyti Vilniuje ar Kaune, juk ne kitoje planetoje gyvename. Baseinai, pirtys, sporto ir kino salės, muziejai, galerijos, įvairių renginių, būrelių ir užsiėmimų bei restoranų yra ir Anykščiuose. Specializuoti apsipirkimai (dailės reikmenų, hobių, darbo priemonių, augintinių prekių) vyksta internetu – patogu ir greita", – pasakojo tvaraus verslo Troboje" įkūrėja.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (15)