„Centriniai bankai gali ir privalo prisidėti prie ekologiškesnės ekonomikos, kurios siekiame visi bendrai kaip žmonija tam, kad išliktume. Todėl žalumas – viena iš strateginių Lietuvos banko veiklos krypčių. Siekiame, kad ir pats centrinis bankas, ir Lietuvos finansų sektorius taptų žalesni“, – sako Lietuvos banko valdybos pirmininkas Gediminas Šimkus.

Klimato kaitos centras kartu su kitais Lietuvos banko padaliniais sieks vertinti ir užtikrinti finansų sektoriaus atsparumą su klimato kaita susijusioms rizikoms. Taip pat bus siekiama, kad žalumo daugėtų ir visose kitose Lietuvos banko veiklos srityse, įskaitant ir kasdienę organizacijos veiklą.

„Klimato kaita ir su ja susiję pokyčiai pakeis visą pasaulį, o tai reiškia ir Lietuvos bankui patikėtų atsakomybės sričių – pinigų politikos, makroekonomikos ir finansinio stabilumo vertinimų, finansų sektoriaus priežiūros ir reguliavimo, užsienio atsargų investavimo pokyčius. Klimato kaitos centras sustyguos ir sustiprins Lietuvos banko žaliuosius darbus tiek organizacijos viduje, tiek su išoriniais strateginiais partneriais“, – sako naujojo centro vadovas Tomas Garbaravičius.

Anot T. Garbaravičiaus, prioritetiniai ir artimiausi naujojo centro darbai bus paskelbti artimiausiomis savaitėmis kartu su Lietuvos banko žalumo strategija 2023–2025 m.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją