„Įmonė deklaruoja, kad tikisi gruodžio mėnesį paleisti biokuro katilą bandomajai gamybai. Po „Refako“ bendrovės bankroto situacija buvo susidariusi tokia, kad reikėjo iš naujo tvarkyti ir pirkimus, ir kitus dalykus, tai šiuo metu ir vyksta“, – ketvirtadienį Seime Vyriausybės pusvalandžio metu atsakydamas į klausimus teigė D. Kreivys.

ELTA primena, kad vasario mėnesio pirmoje pusėje Vilniaus kogeneracinės jėgainės (VKJ) vadovas Mantas Burokas tikino, kad pagal planą ir įsipareigojimą pirmieji bandymai tiekti jėgainės šilumą baigus biokuro bloko statybą turėtų įvykti šių metų pabaigoje. Pasak jo, bandymų metu bus patiekta pirmoji šiluma į Vilniaus centralizuotus šilumos tinklus.

„Bandymai iš esmės nėra dalykas, kuris staiga tą šilumą nominalia galia ar dideliais kiekiais užplūs visą tinklą. Bandymų periodas yra laikas, kada reikia išbandyti įrangą, sistemas, kaip jos „kalbasi“ viena su kita, atlikti daug testų ir validuoti, kad jėgainė geba dirbti savarankiškai, nominaliu režimu, su tinkamais technologiniais, aplinkosauginiais reikalavimais“, – Laisvės frakcijos posėdyje Seime teigė M. Burokas.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją