Jau praėjusį pirmadienį Šanchajuje registruota karščiausia per šimtmetį gegužės mėnesio diena. Karščio bangos nėra netikėtos, sakė klimato mokslininkė Sarah Perkins Kirkpatrick iš Naujojo Pietų Velso universiteto. Tačiau neįprasta esą yra tai, kad kas savaitę gerinami karščio rekordai.

Be kita ko, dėl oro kondicionierių praėjusiomis dienomis Pietų Kinijoje smarkiai išaugo elektros suvartojimas. Elektros tinklų operatorė „China Southern Power Grid“ užfiksavo daugiau kaip 200 mln. kilovatų apkrovą, o tai kone istorinis rodiklis dar prieš prasidedant vasarai.

Kai kuriose Jangdzės deltos dalyse, įskaitant Šanchajų, taip pat dalyje Pietvakarių Kinijos, pavyzdžiui, Sičuane ir Junane temperatūros birželį bus 1-2 laipsniais aukštesnės už pastarųjų metų vidurkį, sakė Nacionalinio klimato centro direktorius Gao Rongas.

Jau 2022 m. vasarą didžiuliai karščiai vertė Kinijos tarnybas mažinti elektros vartojimą. Elektros gamyba hidroelektrinėse, kurios tokiose didelėse provincijose kaip Sičuanas vaidina svarbų vaidmenį, iš dalies buvo smarkiai apribota.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją