Artėjantį savaitgalį Neringa organizuoja „Žiobrines“ ir kviečia leistis į kulinarinę kelionę po Kuršių neriją. Čia bus kepami ypatingai paruošti, ant karklo vytelių pamauti žiobriai, o Neringos kavinės ir restoranai visą savaitgalį tradicinei pavasario žvejų šventei ruoš išskirtinius žuvies patiekal...
žuvis
686 straipsnių
Žodis žuvis gali reikšti:
- žuvis – žuvų grupei priklausantis stuburinis gyvūnas.
- žuvis – žuvis kaip maisto produktas: pagauta gyva ar negyva žuvis, žuvies skerdena ar jos gabalai, faršas ir kt.
- žuvis (iš rus. рыба 'žuvis') – iš anksto parašytas, bet nepasirašytas atsiliepimas, rekomendacija ar recenzija mokslo žargone.
- žuvis – žmogus, kurio Zodiako ženklas yra Žuvys.
- žuvis – situacija domino žaidime, kai tolesnis kauliukų dėjimas užblokuojamas, nes figūros galuose atsiduria vertės (paprastai abi vienodos), prie kurių nė vienas žaidėjas negali prėti turimų kauliukų.
Radinys laukinių lašišų konservuose nustebino mokslininkus – skardinėje su konservuota žuvimi aptiko tai, kas suteikia informacijos apie dešimtmečių senumo Aliaskos vandenų ekologiją ir ekosistemų būklę.
Burnoje tirpstančios, minkštutėlės ir sultingos žuvies paslaptį įminti ne taip sudėtinga, kaip gali pasirodyti – tereikia žinoti kelias marinavimo ir kepimo gudrybes.
Rinka siūlo daugybę įvairiausių pašaro augintiniams pasirinkimų – nuo įprasto mėsos ar žuvies, iki dar daug kam neatrasto baltymų šaltinio – vabzdžių. Visgi, tiek šunys, tiek katės neretai susiduria su įvairiomis alergijomis, todėl įprastą pašarą tenka keisti, o dalis šeimininkų ieško ne tik alergij...
Kai tik vanduo jūroje ir Kuršių mariose atšąla, uostamiesčio gyventojai pradeda dairytis į žvejus, ar jie kartais nepradėjo gaudyti stintų, klausinėja, kada jos pasirodys. Kam nepavyko jų nusipirkti prieš Kalėdas, stengiasi atsigriebti dabar. Dauguma mūsų kalbintų klaipėdiečių neabejingi šioms žuvel...
Lietuviai didžiųjų metų švenčių neįsivaizduoja be gausybės patiekalų, kurių nemenką dalį sudaro valgiai, pagaminti iš žuvies. Tačiau bėgant metams ant gyventojų stalų išsirikiuoja vis daugiau netradicinių gaminių, o Kūčių karalienė žuvis savo pozicijų neapleidžia ir praėjus Kūčių vakarui, mat vis da...
Gydytoja dietologė rekomenduoja įvertinti ne tik skonių įvairovę, bet ir sveikatą – kartais šiek tiek saiko yra geriau už šiek tiek daugiau patiekalų ant stalo. Pažymima, kad kasdienėje mityboje saikas užtikrina ilgalaikę sveikatą, rašoma pranešime spaudai.
Silkė – tai balta žuvis, kuri didžiąją gyvenimo dalį praleidžia vandenyne. Silkės aptinkamos viso pasaulio vandenynuose, tačiau didžioji dalis silkių sugaunama vandenyse netoli Škotijos ir Šiaurės Airijos.
Iki vienų svarbiausių metų švenčių – Kūčių ir Šv. Kalėdų, kuomet susirinksime su artimiausiais žmonėmis ir valgysime gardžiausius patiekalus, liko visai nedaug. Vienas pagrindinių švenčių akcentų – patiekalų įvairove nukrauti stalai, todėl labai svarbu ne tik džiaugtis patiekalais ar atrastais nauja...
Skaniai paruošta šventinė silkė gali suvilioti net ir tuos, kurie žuvies sakosi nemėgstantys. Nebrangi, bet gardi, riebi žuvis Kūčių vakarą virsta įvairiausių kulinarinių šedevrų pagrindiniu ingredientu. Kad jie tikrai pavyktų, visų pirma reikia pasirūpinti pačios silkės skoniu. Neretai jos sūrumas ...
Pasigaminti menkės suvožtinių patiks tiems, kas labai pasiilgo vasaros ir iškylų. Nors įprasta suvožtinius gaminti su mėsa, įsitikinsite, kad su žuvimi – itin gardus užkandis. Patiekite suvožtinius dar karštus.
Mėgstantiems žuvies patiekalus, šis vilkešerio kepsnys taps tikru atradimu. Aromatingas, sultingas patiekalas nepalieka abejingų. Vikešerio kepsnį valgykite šiltą.
Istorikas Laužikas apie tai, ar tinka per Kūčias valgyti sušius ir kokius senovinius patiekalus verta grąžinti ant šventinio stalo (1)
Artėjančios didžiausios žiemos šventės daugeliui yra neatsiejamos nuo vaišių, ypatingų patiekalų ir gausaus stalo. Dažnai nesutariama, kokios yra mūsų tikrosios tradicijos, kiek stipriai jų laikytis, o kada galima įsileisti naujovių. Apie gastronomines tradicijas, jų pokyčius šiuolaikiniame pasaulyj...
Tiems, kas mėgsta žuvį ir šiokį tokį aštrumą, šis pyragas su menke neabejotinai taps vienu mėgiamiausi. Pyragas kvapnus, žuvis sultinga, tad belieka tik mėgautis.
Aplinkos apsaugos departamentas atkreipia dėmesį, kad vėgėlių žvejybos draudimas skirtas apsaugoti šių žuvų populiaciją neršto metu ir gausinti šių žuvų išteklius. Prasidėjus vėgėlių gaudymo draudimui aplinkosaugininkai tikrins, ar laikomasi taisyklių ir žvejojama atsakingai, rašoma pranešime spauda...
Į naujienų portalą „Kas vyksta Kaune“ vėlų sekmadienio vakarą kreipėsi skaitytoja, pasidalijusi šiurpą keliančiu vaizdu iš Kalniečių parko, kur tvenkinyje matomos dūstančios žuvelės. Antradienį, naujienų portalui pasidalijus žinia apie situaciją Kalniečių parko tvenkinyje, į tai sureagavo Kauno mies...
Apkepas su jūros lydeka – puiki idėja žuvies mėgėjams. Nereikalaujantis daug pastangų patiekalas. Patiekite apkepą su žuvimi šiltą.
Norint paruošti žuvį tešloje reikia netirštos tešlos, kurioje apvoliojami žuvies gabaliukai ir po to jie apkepami. Kepinio viduje – švelni minkšta žuvis, iš išorės padengta traškia plutele. Tai šventinis patiekalas – žuvis tešloje ir ant stalo gražiai žiūrisi, ir skonis puikus.
Salierų traškučiai su skumbrės užtepu – greitai paruošiamas užkandis žuvies mėgėjams. Tiks ir svečiams, ir vaikams. Salierų traškučius suvartokite per porą dienų.
Ar galėtumėte įsivaizduoti žiemos švenčių vaišių stalą be žuvies patiekalų? Silkutė, žuvienė, tešloje apkepta žuvis ar net visą šeimą pamaitinanti gražuolė lašiša – šie patiekalai tikrai jau tapo tradiciniais ir juos lietuviai mielai renkasi kasmet. Vis dėlto, įdomu pasidomėti, kokia žuvis yra pati ...