žuvienė

46 straipsnių

Žuvienė (rus. Уха) – sriuba, tradicinis patiekalas rusų virtuvėje. Taip pat plačiai naudojama baltarusių ir ukrainiečių virtuvėse.

Skonių ieškotojas Alfas Ivanauskas apsilankė Bernardinų parapijoje pas brolį Evaldą Darulį. Ką šiais laikais valgo kunigai? Ar dar egzistuoja šeimininkutės, kurios už juos daro valgyti? Kunigas šiandien siūlo pavasarišką ir kitokią žuvienę – nustebsite sužinoję, kokie jos ingredientai!

Palangos m. sav. inf.

Šeštadienį, rugsėjo 14 d., linksmai nusiteikę į šventę pakvies šventojiškiai – miestelyje bus minima Jūros diena. Jos metu Jūros gatvės pėsčiųjų alėjoje šurmuliuos renginiai, skirti pirmosios Lietuvoje Jūros dienos paminėjimui.

„Prie upės aš niekada nesijaučiu vienišas” – taip rašė E. Hemingvėjus. Prie Virvytės mes buvome trise. Nakties lietaus atgaivinta žemė tik ką atbudo. Ties upės vingiu smilko pirmųjų saulės spindulių paglostytas rūkas. Siaura dangaus mėlynės juosta pamažu plito. Rasotoje tyloje nugrimzdę medžiai dar ...

R. Granauskas

Sakoma, kiek žvejų, tiek ir žuvienių. Kiekvienas žvejys ją verda pagal savo skonį ir išmanymą. Tačiau neteko girdėti, kad kas sakytų: kiek žvejienių, tiek žuvienių. Nes koks save gerbiantis žvejys nemoka išvirti žuvienės pats? Kaip galima tokį svarbų darbą patikėti kam nors kitam, nors ir žmonai? Pa...

Justinas Arlauskas, Robertas Narmontas

Molėtų rajone, Mindūnuose, esančio Ežerų žvejybos muziejaus lankytojai gali ne tik pamatyti įvairių žvejybos įrankių, susipažinti su archajine žvejyba ir sužinoti, kaip šis verslas keitėsi, bet ir, susitarę iš anksto, paskanauti Irenos Rimydienės ir Nijolės Petrauskienės verdamos žuvienės.

Virtuvė – tikra fantazijos karalystė. Dar geriau yra tai, kad šiais laikais viso pasaulio virtuvės pasiekiamos akimirksniu, tereikia internete surasti receptą. Aišku, labai dažnai besivaikydami naujų kulinarinių mados vėjų pamirštame dar močiučių ruoštus maistingus ir skanius patiekalus. Vienas iš j...