virtuvės šefas

119 straipsnių

Virtuvės šefas (pranc. Chef de Cuisine) – virėjas, pasiekęs aukšto profesinio meistriškumo lygį, paprastai atsakantis už visą maisto gamybos procesą virtuvėje, vadovaujantis virėjų kolektyvui. Išradingas, norintis eksperimentuoti ir improvizuoti virtuvėje šefas gali parašyti sukurtų kulinarinių receptų knygą, atidaryti savo kulinarinę mokyklą skleisti profesinėms žinioms. Pasaulyje žinomos prestižinės „Le Cordon Bleu“ mokyklos.

Dovilė Barvičiūtė

Itališka lazanija, troškinta jautiena, kepta kalakuto filė, įvairūs padažai, bulvių košė su natūraliu pienu ir sviestu, špinatų sriuba, salotos, cepelinai, naminė gira – štai tokiais ir kitais patiekalais maitinami Panevėžyje esančių Šv. Juozapo globos namų gyventojai. Negana to, kad valgiaraštyje į...

Andrius Užkalnis

Apie Klaipėdą – gerai arba nieko (beveik). Ne veltui miesto valdžia, nepatvirtintais duomenimis, ruošiasi man mokėti mėnesinę rentą (nepavydėkite, tik apie 6000 EUR per mėnesį, bet grynais, kad nebūtų reikalų su čekučiais ir viskas būtų teisėta), už tai, kad aš vis giriu tą miestą.

Roma Macijauskaitė

Meilė virtuvei Airis Zapašnikas jautė nuo mažumės – dar mokydamasis mokykloje dirbo viename Kauno restorane. Ir nors įstojo mokytis medicinos specialybės, virtuvės trauka nugalėjo – pakviestas dirbti į japoniškos virtuvės restoraną Norvegijoje, ilgai ir nesvarstė – prieš 13 metų išvyko į svečią šalį...

Laisvė Radzevičienė

Virtuvės šefo Deivydo Praspaliausko gyvenimo ir karjeros istorija verta kino filmo: vos penkiolikos palikęs namus, karjerą pradėjęs Kipro viešbučio virtuvėje, keletą metų praleidęs Danijoje, dirbęs „Michelin“ žvaigždutėmis įvertintuose restoranuose, grįžęs į Lietuvą ir čia sukūręs kelis populiarius ...