Ši informacija prieš šv. Velykas aktuali visiems – kaip sužinoti, ar turimi kiaušiniai yra švieži? Virtuvės šefai Paulius Lenkšas ir Pavels Matveks dalijasi paprastu testu, padėsiančiu tai sužinoti.
virtuvės šefai
17 straipsnių
Ruošiate desertą ir kyla klausimas, kaip patogiai nulupti kivį, kad šis neslystų iš rankų ir nesusižeistumėte. Virtuvės šefai Paulius Lenkšas ir Pavels Matveks pateikia net 3 būdus, kaip nulupti šiuos vaisius.
Iškepus pyragą, keksą ar plokštainį laukia ne pats smagiausias darbas – iššveisti kepimo indus, nugramdyti prikepusio maisto likučius. Vargiai kam šis užsėmimas patinka. Tad virtuvės šefai Paulius Lenkšas ir Pavels Matveks siūlo sprendimą, kuris nemalonų darbą pavers greitu ir efektyviu.
Jei iki šiol manėte, kad upėtakį paruošti sudėtinga, netrukus persigalvosite. Virtuvės šefai Paulius Lenkšas ir Pavels Matveks dalijasi receptu, pagal kurį šią žuvį gali ruošti net niekada to nedaręs.
Gaminate iš šaldytos tešlos, tačiau ne kaskart rezultatas džiugina? Virtuvės šefai Paulius Lenkšas ir Pavels Matveks parodys, kokios dažniausias klaidas darote ir pasidalins gudrybėmis, kaip iškepti pačius gardžiausius gaminius.
Jei prieš du dešimtmečius restoranai, ypač viešbučių, net nesivargindavo rūpintis maisto atliekomis – kalnai jo buvo išmetama, jaunoji šefų karta turi visas galimybes puoselėti tvarumą profesionalioje virtuvėje, tačiau ne visada turi tam noro ir reikiamų žinių. Siekdamas dalintis žiniomis ir skatint...
Įsikūręs pačiame Vilniaus centre, Pamėnkalnio gatvėje, restoranas „Lauro lapas“ skaičiuoja jau dešimtus darbo metus. Kaip pasakytų jo šeimininkė Orinta – per juos buvo tiek, kad maža nepasirodė.
Auksakalių, spaustuvininkų, stiklių ir prekybininkų tradicijomis garsėjantis Vilniaus Stiklo kvartalas šį rudenį dedikuoja obuoliams. Tradicinis Lietuvos sodų vaisius visą spalį okupavo kvartalo restoranus ir kavines, o virtuvės šefai, rodos, varžosi, kuris savo svečiams iš obuolių pasiūlys įdomesnį...
Rugsėjo 9-11 d. Garliavoje, „Šimtmečio“ parke bei didžiausioje miestelio – Vytauto gatvėje bus surengtas maisto ir kultūros festivalis „Skanaus: Europos virtuvės 2022“. Šis renginys yra projekto „Kaunas – Europos kultūros sostinė 2022“ dalis ir sieks lankytojus supažindinti su Europos maisto įvairov...
Žymiausi Lietuvos virtuvės šefai šį savaitgalį suvienija jėgas kilniam tikslui. Kviečia solidarizuotis su Ukraina ragaujant nacionalinį šalies pasididžiavimą – ukrainietiškus barščius!
Neseniai trečiąjį savo televizinį sezoną paskelbusi „ Delfi TV “ žiūrovams pasiūlė naujų įspūdžių, potyrių, įkvėpimo ir, žinoma, skonių paletę. Kartu su atsinaujinusia televizija startuoja ir kiekvieną šeštadienį, 9.30 val. rodoma nauja laida „ Receptų receptai “.
Prasidėjo Lietuvos gastronomijos savaitė: restoranai kviečia nebrangiai paragauti gurmaniškų patiekalų (1)
2021 m. gegužės 24-30 dienomis vyks jau devintoji Lietuvos gastronomijos savaitė, kurios metu restoranai kvies visus, norinčius pažinti aukštesnę maisto kultūrą, gastronomijos tendencijas, restoranų šefų meistrystę.
Po keletos mėnesių trukusios pertraukos Lietuvos vyriausiųjų virėjų ir konditerių asociacija, sutelkdama bendraminčius, sukvietė virtuvės šefus, skonių kūrėjus į vasarišką susitikimą „Būkime kartu!“ lauko terasoje „HBH Vilnius“, apsuptoje gėlių ir žalumos.
Restoranų šefai paskleidė liūdną žinią: skubėkite aplankyti pamėgtus restoranus, kol dar galite (85)
Paelija yra niekas be ryžių, mėsos kukuliai – be jautienos, žuvienė – be žuvies, Benedikto kiaušinis be kiaušinių, o mėsainis – be bandelės. Tai garsių Lietuvos šefų teiginiai iš vaizdo klipo, kurį Lietuvos vyriausiųjų virėjų ir konditerių asociacija (LVVKA) kartu su rėmėja – prieskonių gamintoja „S...
Lietuvos vyriausiųjų virėjų ir konditerių asociacija jungiasi prie iniciatyvos „ Stiprūs kartu “ ir kviečia virtuvės šefus bei virėjus, galinčius gaminti savo virtuvėse, padėti tiems, kam ypač sunku.
Artėjant švenčių sezonui, Lietuvos virtuvės meistrai kartu su HoReCa įmonių partneriais pasiūlė gardaus valgiaraščio kūrybines idėjas: gurmanišką skonių kelionę nuo pasisveikinimo iki egzotiško deserto, kviesdami užuosti, pajausti, pasimėgauti išskirtiniais skoniais.
Kaune, „Žalgirio“ arenos restorane „Sala“, Lietuvos virtuvės šefai kartu su visuomeninio maitinimo įmonių partneriais dalijosi patarimais ir rudens valgiaraščio idėjomis.