Veršiena

14 straipsnių

Jurga Jurkevičienė, Paulius Jurkevičius

Garsus gastronomijos istorikas Pellegrino Artusi teigia, kad šis vos per kelias minutes paruošiamas patiekalas gimė Šiaurės Italijoje, tačiau jį pasisavino romiečiai. Todėl gardusis veršienos ir brandinto kumpio kepsnys „saltimbocca“, o šis žodis itališkai reiškia „šok tiesiog į burną“ tapo romietiš...

Prekybos tinklo „Rimi“ žurnalas „Druska ir pipirai“

Jautiena vertinama dėl sodraus skonio, sultingumo, veršiena – dėl švelnesio skonio, minkštesnės mėsos. Šios galvijų mėsos ypatybės žinotos nuo seno, tad verta pasisemti idėjų, kaip tinkamai paruošti galvijų mėsą, iš praeities virėjų.

Vienas daugiausiai uždirbančių pasaulio futbolininkų Davidas Beckhamas kai tik turi laiko nevengia pasisukioti virtuvėje. Jo patiekalus mėgsta ne tik sūnūs, paragauti neatsisako ir griežtų dietų šalininkė žmona Viktorija.