vanilė

vanilė

Vanilė – delikatesu laikomas ir gurmanų vertinamas aromatinis prieskonis, gaminamas iš vanilės genties gegužraibių ankščių. Vanilė naudojama pagardinti konditerijos gaminiams, kvepalų gamyboje. Kilo iš Meksikos, tačiau dabar pagrindiniai vanilės tiekėjai yra Madagaskaras, Indonezija, Okeanijos ir Indijos vandenyno salos, Rytų Afrikos valstybės. Viena pagrindinių vanilės sudedamųjų dalių, skleidžianti būdingą kvapą yra vanilinas.

Kaip Velykoms išsikepti ne tik itin gardų, bet ir akiai patrauklų šventinį pyragą (2)

Saldūs, minkštutėliai, mielėmis kildinti ir vanile arba džiovintais vaisiais gardinti – tokie yra kone visi Velykiniai kepiniai , kad ir kokiame...

Velykų pyragas, kuriam per šventes nebus lygių: jo skonį dievina bulgarai ir rumunai (21)

Ant šventinio Velykų stalo gali tilpti ne tik pamėgti tradiciniai valgiai, bet ir nauji skoniai. Šįkart kviečiame savo šventę pagardinti saldžiu...

Vos pasimylėjęs, prarandu susidomėjimą mergina. Ar tai normalu? (44)

Leidinyje „Men‘s Health“ publikuojantis savo straipsnius sekso tema ir atsakantis į skaitytojų klausimus Zachary Zane‘as šį kartą sulaukė jauno...

Ne veltui jis vadinamas baltąja mirtimi: gydytoja įvardijo ribą, kada cukraus vartojimas jau tampa pavojingas (27)

Padidėjęs cholesterolis, širdies ir kraujagyslių ligos , cukrinis diabetas ir kariesas – dėl cukraus keliamos šių ligų rizikos, jis neretai...

Saulėgrąžų panna cotta

Receptu dalijasi ne pelno siekiantis ir augalinę mitybą populiarinantis projektas „Tapk auGalingas“ , kuriuo norima paskatinti susipažinti su...

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10