Išskirtinei progai gaminkite išskirtinį užkandį – tuno tatakį. Tai tikram pasimėgavimui skirtas patiekalas. Neabejojame, kad japonų virtuvės patiekalas tuno tatakis patiks ir jums.
Tunas
124 straipsnių
Paprastieji tunai (lot. Thunnus, angl. Tunafish, vok. Thunfische) – skumbrinių (Scombridae) šeimos žuvų gentis, kuriai priklauso stambios verslinės žuvys, kurios yra pramoninės ir mėgėjiškos žūklės objektas. Tunų mėsa yra rožinės, rausvos ar net tamsiai raudonos spalvos.
Šias avinžirnių salotas ruošiame, kai nėra laiko, o norisi gaivaus, lengvo ir gardaus patiekalo. Pusryčiams ar vakarienei jis labai tinka. Avinžirnius salotoms galima išsivirti ir patiems.
Šios makaronų salotos su konservuotu tunu puikiai tiks neturintiems laiko virtuvėje ir norintiems greitai paruošti skanų patiekalą. Tokias salotas tinka neštis ir į darbą. Sunkiai atsivalgomos makaronų salotos – ir skanu, ir sveika.
„Auginame 4 metų siamą Murkį, kuris turi tikrai labai keistą įprotį – valgyti tuną iš šaukštelio! Ir tik tuną ir tik vienos rūšies. Taip ponas valgo 3 kartus per dieną, o maitinti turime tik aš arba vyras, kiti maitintojai „neužskaitomi“ ir tunas pakeičiamas kitu maistu“, – rašo skaitytoja Karolina.
Tokie jau mes lietuviai – nepamirštame tradicijų ir atėjus šventėms ruošiame baltąją mišrainę, kurią net vadina mišrainių karaliene. O kad nebūtų nuobodu, pateikiu net kelis baltos mišrainės receptus: baltos mišrainės su silke, klasikinės, keptos baltos mišrainės, baltos mišrainės be majonezo, vegan...
Tuno salotos – turbūt vienos gardžiausių. Jose dera įvairūs skoniai, o tunas lyg užbaigia šią turtingą paletę. Valgykite tuno salotas su skrudinta duona.
Makaronai su tunu, pagardinti pomidorais ir kukurūzais, – puikiai tiks pietums ar vakarienei. Sotus ir maistingas patiekalas. Patiekiant makaronus su tunu galite apibarstyti smulkiai tarkuotu sūriu.
Makaronų apkepas su tunu ir pomidorais – puikus pasiūlymas pietums ar vakarienei. Ir pagaminti jį paprasta – tik prieš tai reikia išvirti makaronus. Makaronų apkepą su tunu ir pomidorais papuoškite bazilikų lapeliais.
Tuno kepsneliai – patiekalas, puikiai tinkantis ir pietums, ir vakarienei. Gamybos procesas užtruks vos keliolika minučių, o recepto paprastumas tiks ir tiems, kurie nėra linkę gaminti ir nėra pasiryžę virtuvėje praleisti varginančių valandų. Be to, tai puiki išeitis tiems, kurie itin mėgsta konserv...
Gaboras Hetyey savo gimtojoje Vengrijoje nėra joks restorano šefas. Jis priklauso vienai Budapešte įsikūrusiai organizacijai, kuri po dešimt metų trukusių tyrimų padėjo išvesti naują šamų rūšį. Ir G. Hetyey primygtinai rekomenduoja paragauti naujo patiekalo – kepto šamo.
Tyrimai atskleidžia, kad kraujospūdžiui sumažinti gali užtekti maždaug 3 gramų omega-3 riebalų rūgščių, suvartotų per dieną su maistu arba maisto papildų forma, skelbia heart.org.
Įpusėjus vasarai, prabėgti spėjo ir didžioji dalis grilio sezono. Jeigu per šį laiką jau spėjote atsivalgyti šašlykų, šonkauliukų ar vištienos sparnelių, šefas Vylius Blauzdavičius rekomenduoja išbandyti gardų ir paprastai paruošiamą tuno kepsnį. Grilio ekspertas pasakoja, kaip reikėtų iškepti tobul...
Mokslininkai informuoja apie galimas sąsajas tarp pomėgio valgyti žuvį ir odos vėžio. Šitokią prielaidą jie grindžia tuo, kad populiariausių rūšių žuvyje, kaip antai tunas, yra tam tikrų grėsmingų komponentų.
Ar skaitėte, kad pastaruoju metu konservuotas tunas praranda populiarumą? Šių aukštos kokybės, patogios formos baltymų pardavimai Jungtinėse Valstijose smuko 40 proc., nurodo JAV žemės ūkio departamentas. Panašu, kad jį liovėsi pirkę Tūkstantmečio kartos atstovai, pirmenybę teikiantys šviežesnėms al...
Norite pasigaminti subalansuotus pietus ar vakarienę? Išbandykite nuostabaus skonio žuvį – tuną. Tuno skonis yra itin švelnus, o savo tekstūra jis šiek tiek primena lašišą ar paltusą.
Bulvių ir tuno salotos – itin paprastos, gardžios ir sočios. Jokių įmantrių ingredientų, tiesiog bulvės, tunas, svogūnas ir lengvas padažiukas.