Balandėliai dažnai ruošiamas patiekalas ne tik namuose, bet ir kavinėse. Studijos “Sulieknėk sveikai” vadovė, sveikos mitybos specialistė Vaida Kurpienė atkreipia dėmesį į balandėlių sudėtį bei su kuo juos valgome. Tradiciniai balandėliai gaminami iš kopūstų, šlifuotų ryžių bei mėsos ir šalia jų į l...
Troškinti
255 straipsnių
Šiems pietums pagaminti daug ingredientų nereikia – gardžią morkų sriubą išvirsite iš kelių daržovių. Trintą sriubą patiekite su sočiomis empanadomis – jų niekas neatsisakys. Morkų sriuba su empanadomis – tai, ko reikia kiek vėsesnę dieną.
Patikėkite – plėšytos vištienos receptas grilio sezono metu jums bus reikalingas tikrai ne vieną kartą. Tad šį receptą tikrai verta išsisaugoti. Plėšyta vištiena pravers ruošiant sumuštinius, suvožtinius, picą ir kitus patiekalus.
Ruošdami pietums vištieną troškinkite ją sultinyje – ji bus sultinga, prisigėrusi gardžių skonių ir aromatų. Šis patiekalas patinka ir vaikams. Troškintą vištieną patiekite, kol karšta.
Šiam užkandžiui paruošti reikės rūkyto upėtakio ir daržovių. Iš daržovių paruošite salsą, o kai ši atvės, ja papuošite žuvies juosteles. Be galo gardus užkandis su rūkytu upėtakiu pravers ruošiantiems šventinį stalą.
Paruošti vengrišką guliašą užtrunka, tačiau niekas neabejoja, kad verta. Sodraus skonio troškinys ar tiršta sriuba, kaip sako patys recepto autoriai, nepalieka abejingų. Jei nemėgstate valgyti aštriai, į guliašą mažiau dėkite aitriųjų prieskonių.
Grietinėlės padaže troškintos vištienos šlaunelės – ypatingai skanus patiekalas. Mėsa bus sultinga ir minkšta. Patiekite vištienos šlauneles su mėgstamu garnyru.
Jei norite nustebinti savo artimuosius ar draugus, paruoškite jiems sūrio suktinukų su krevetėmis. Patikėkite, jie tokie gardūs, kad pirmieji dings nuo stalo. Traškūs sūrio suktinukai su krevetėmis skanūs ir atvėsę.
Tradicinis jautienos befstrogenas labai tinka valgyti vėsoką dieną. Vos pusvalandis – ir mėgausitės sočiu patiekalu. Patiekite befstrogeną su bulvių koše, makaronais, skrudintomis bulvytėmis ar ryžiais.
Kruasanai su maskarpone ir apelsinais tiks daugeliui žinomai situacijai, kai norisi „kažko tokio“. Sviestinis kruasanas, minkštas kremas ir vaisiai sukuria ypatingą desertą. Šiais kruasanais sužavėsite visus.
Šakšuka su saliamiu labai soti, tad patiekalas puikiai tiks ir pietums ar vakarienei. Valgykite karštą – toks patiekalas yra pats gardžiausias. Šakšuka labai skanu su česnakiniu batonu.
Balandėliams paruošti reikia skirti laiko, bet valgysite labai skaniai. Ir sočiai. Balandėlius patiekite su bulvėmis.
Čili troškinį gaminame tada, kai pasiilgstame pikantiško, aštresnio skonio. Šis receptas – be mėsos, tad juo gali mėgautis ir žaliavalgiai. Patiekdami čili troškinį ant kiekvienos porcijos viršaus dedame kelis avokado ir jelapeno gabalėlius.
Raugintų kopūstų sriubą žino kiekvienas, kas turėjo laimės ragauti močiutės gaminamus patiekalus. Ir jei tada ji nebūtinai žavėjo, šiandien mūsų išlavėję skonio receptoriai leidžia pajusti, kokia vis tik raugintų kopūstų sriuba gardi.
Jei jau gaminti, tai tik jautienos troškinį. Tokiu būdu gausite pavasarį organizmui taip reikalingos geležies, taip pat – cinko, seleno, vitaminų B12, B3 ir B6. O be to, tai – puikis geležies šaltinis. Jautienos troškinį gaminkite su daržovėmis – taip gausite dar daugiau naudos.
Neveltui rizotas vadinamas karališku patiekalu. Kreminės tekstūros patiekalas negali nuvilti net įmantriausio skonio ieškotojų. Šis rizotas gali būti gaminamas ir be vištienos.
Vištienos plovą gaminame, kai turime šiek tiek daugiau laiko virtuvei. Tik svarbu gerai perplauti ryžius – tada plovas bus birus. Plovas su vištiena itin gardus, tad galimai norėsite ir antros porcijos.
Ši čili sriuba – aštresnio skonio. Tiršta, soti, kandanti – tokia, kokia ir turi būti ši sriuba. Čili sriuba patiekitę apibarstę tarkuotu fermentiniu sūriu.
Jautiena, burokėliai ir avinžirniai suteikia įvairovę tiek skonio, tiek tekstūros atžvilgiu, tad tai gali būti malonus atradimas mėgstantiems skanius ir sočius patiekalus. Šį jautienos troškinį patiekite su bulvėmis, ryžiais, šviežiomis daržovėmis.
Šis kopūstų troškinys turi daug umami skonio – dėl šoninės ir pomidorų pastos. Patiekalas skirtas sunaudoti nuopjovas ar užsilikusias daržoves. Patiekite su duonele.