Kai norisi sotaus, bet gaivaus patiekalo, ruoškite keptas šparagines pupeles su ridikėliais ir riešutais. Užtruksite vos 10 minučių. O šparaginės pupelės su riešutais tikrai visiems patiks.
šparaginės pupelės
15 straipsnių
Vidurvasaris itin turtingas šviežiais vaisiais ir daržovėmis. Mitybos specialistai akcentuoja: organizmui naudingiausia, kai valgomos gyvenamoje teritorijoje auginamos gėrybės. Tad nieko nelaukite – gaminkite ir valgykite šiandien, o ko neaprėpiate – ruoškite žiemai.
Šparaginės pupelės žiemą bus puikus garnyras. Darbas greitas – marinatą išvirsite per 5 minutes. Karštu marinatu užpilkite šparagines pupeles ir sandariai užsukite dangtelius.
Norintiems sutaupyti užšaldytas derlius pravers žiemą: kaip tinkamai konservuoti ankštines daržoves?
Vasarą svarbu mėgautis ne tik šviežiomis sodų bei daržų gėrybėmis, bet ir pasirūpinti jų atsargomis šaldiklyje. Kulinarijos technologė L. Barčaitė namuose kviečia užsišaldyti ne tik įvairių uogų, bet ir skirtingų ankštinių daržovių – šparaginių pupelių, žirnelių. Šios daržovės bus sveikatai palankus...
„Rinkos aikštė“ apsilankė centrinėje miesto turgavietėje. Žurnalistai įsitikino, kad turguje prekystaliai lūžte lūžta nuo rudens gėrybių gausos. Tiesa, turgaus prekeiviai skundžiasi, kad nors šįmet įvairių daržovių ir vaisių užderėjo gausiai, pirkėjų sulaukiama nedaug.
Atšilus orams norisi kuo dažniau būti gamtoje, o buvimas gamtoje neatsiejamas nuo iškylų bei grilio. Nors dažniausiai esame pripratę ant grilio kepti kepsnius, šašlykus ar kitus mėsos gaminius, nepamirškime ir skanių daržovių receptų. Maisto gamybos ekspertas Aidas Poleninas dalinasi receptais, kuri...
Glikeminis indeksas (toliau GI) dažnai minimas įvairiuose leidiniuose ir straipsniuose, skatinama vartoti žemo ir riboti aukšto GI produktus.
Atsistojus prie virtuvės puodų, kartais atrodo, jog išsenka fantazija – kai šaldytuve ir vėl tie patys produktai, tačiau tai, ką valgei vakar jau pabodo, o norėtųsi išmėginti kažką naujo. Štai tinklaraščio „ Prie pečiaus “ autorė Audronė Meškienė parodė, kaip galima pagaminti skirtingus patiekalus i...
Prieš kelias dienas gavau pintinę šparaginių pupelių. Nieko nelaukusi jų šiek tiek užsišaldžiau žiemai, o iš likusių pagaminau net kelis gardžius patiekalus. Vieną jų, kurį vos spėjau pati paragauti, nes šeimyna prie lėkščių šoko lyg išbadėjusi vilkiukų gauja, siūlau išbandyti ir jums. Paprasta, sot...
Šparaginės pupelės saugo nuo įvairiausių ligų, įskaitant vėžį, diabetą, širdies ligas, turi daug skaidulų, kurios kontroliuoja apetitą ir padeda lieknėti, LRT TELEVIZIJOS laidoje „Klauskite daktaro“ sako Lietuvos sveikatos mokslų universiteto profesorius Alvydas Unikauskas. Be to, priduria jis, dažn...
„Mes visi po truputį mokėmės, kažko ir kažkaip“, - rašė Aleksandras Puškinas. Tačiau vargu ar šis klasikas galvoje turėjo daržininkystę, nors ir ją reikia nuo kažko pradėti. O pradėti geriausia nuo garantuoto ir lengvai pasiekiamo rezultato.
Šių salotų idėja pasiskolinta iš graikų. Ne veltui visi ingredientai – sūdytas sūris, prinokusios daržovės, alyvuogių aliejus ir aromatinga žaluma – vienas iš didžiausių Graikijos turtų. Šių salotų paslaptis – ta, kad jos paruošiamos itin greitai.
Vokietijoje jau prasidėjo ir lietuvių jau pamėgtų smidrų sezonas. Kiekvieną pavasarį šios daržovės sukelia tikrą ažiotažą – restoranų šefai patiekalams iš smidrų sudaro atskirus valgiaraščius ir stengiasi jokiais būdais nepraleisti taip trumpai trunkančio šių pavasarį simbolizuojančių daržovių sezon...
Pavasarį mūsų organizmas kaip tik stokoja vitaminų, todėl būtina valgyti kuo daugiau daržovių ir vaisių. Siūlome išbandyti tris greitai paruošiamus ir sveikus sumuštinių receptus su avokadu. Jį galima drąsiai vadinti grožio vaisiumi. Avokade gausu vitaminų A ir E, kurie atsakingi už odos skaistumą i...