someljė

someljė

Someljė (pranc. sommelier) – profesionalus vyno padavėjas, vynininkystės profesionalas. Išmano vyno gamybos technologijas bei geba tvarkyti visus reikalus susijusius su vyno atrinkimu, užsakymu, laikymu ir pateikimu galutiniam vartotojui. Tai aukštos kvalifikacijos specialistas, išmanantis vynų derinimą prie patiekalų, pateikimo meną ir taisykles, faktorius turinčius įtakos vyno kokybei, gebantis atpažinti vynus iš aromato bei skonio.

Šventiniam stalui – lietuvio sukurtas unikalus gėrimas, kuris puikuojasi garsiausiuose pasaulio restoranuose

Šventinis laikotarpis kupinas vakarienių ir laiko su šeima, artimaisiais ar draugais, o maistas ir gėrimai – neatsiejama to dalis. Bet gyvenime...

Nauji „Michelin“ restoranai Latvijoje: ko juose galima paragauti ir už kokią kainą?

Latvija gali didžiuotis – pagaliau ji prisijungė prie šalių, kuriose galima rasti „ Michelin “ žvaigždutėmis įvertintų restoranų! Už...

Tai vienas iš labiausiai pasaulyje klastojamų maisto produktų – pateikė 4 svarbius požymius, kaip atskirti kokybišką

Prisipažinsiu, iš Ispanijos ambasados sulaukusi kvietimo dalyvauti alyvuogių aliejų degustacijoje, nemaniau, kad ji bus tokia smagi ir informatyvi. Gerai...

Nuo sunkumų kenčiantiems alyvuogių aliejaus gamintojams tenką gręžtis į turistus (1)

Maria Angela Macchia į 200 metų senumo alyvmedžio viršūnę įsmeigia 10 pėdų strypą su elektrinėmis šukomis ir padidina greitį. Įrankis ilgais...

Bėgikas A. Sorokinas atskleidė, kas jam padeda įveikti ilgus nuotolius

Kuo žmogaus organizmas panašus į augalą? Kodėl reikėtų kartais gerti būtent mineralinį vandenį? Ultramaratonininkas Aleksandras Sorokinas , kuris...

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10