Someljė (pranc. sommelier) – profesionalus vyno padavėjas, vynininkystės profesionalas. Išmano vyno gamybos technologijas bei geba tvarkyti visus reikalus susijusius su vyno atrinkimu, užsakymu, laikymu ir pateikimu galutiniam vartotojui. Tai aukštos kvalifikacijos specialistas, išmanantis vynų derinimą prie patiekalų, pateikimo meną ir taisykles, faktorius turinčius įtakos vyno kokybei, gebantis atpažinti vynus iš aromato bei skonio.
Šventinis laikotarpis kupinas vakarienių ir laiko su šeima, artimaisiais ar draugais, o maistas ir gėrimai – neatsiejama to dalis. Bet gyvenime...
Latvija gali didžiuotis – pagaliau ji prisijungė prie šalių, kuriose galima rasti „ Michelin “ žvaigždutėmis įvertintų restoranų! Už...
Prisipažinsiu, iš Ispanijos ambasados sulaukusi kvietimo dalyvauti alyvuogių aliejų degustacijoje, nemaniau, kad ji bus tokia smagi ir informatyvi. Gerai...
Maria Angela Macchia į 200 metų senumo alyvmedžio viršūnę įsmeigia 10 pėdų strypą su elektrinėmis šukomis ir padidina greitį. Įrankis ilgais...
Kuo žmogaus organizmas panašus į augalą? Kodėl reikėtų kartais gerti būtent mineralinį vandenį? Ultramaratonininkas Aleksandras Sorokinas , kuris...