Someljė (pranc. sommelier) – profesionalus vyno padavėjas, vynininkystės profesionalas. Išmano vyno gamybos technologijas bei geba tvarkyti visus reikalus susijusius su vyno atrinkimu, užsakymu, laikymu ir pateikimu galutiniam vartotojui. Tai aukštos kvalifikacijos specialistas, išmanantis vynų derinimą prie patiekalų, pateikimo meną ir taisykles, faktorius turinčius įtakos vyno kokybei, gebantis atpažinti vynus iš aromato bei skonio.
Mažeikiškė Rasa Nabažaitė praėjusius metus užbaigė džiugia žinia – ji pirmoji ne tik Lietuvoje, bet ir Baltijos šalyse įgijo medaus someljė...
Martynas Žemavičius puikiai pažįstamas gurmanams – jis ne vienerius metus vadintas vienu geriausių Londono šampano žinovu, kuris ilgus metus dirbo...
Kaip rašoma pranešime spaudai, daugelis žino, kad žodis „ someljė “ apibūdina profesionalą, išmanantį tam tikros srities gėrimus. Bet ar teko...
Valentino diena skirta meilei, o koks ypatingesnis būdas ją švęsti, nei paruošti skanią ir iki detalių apgalvotą vakarienę? Martynas Žemavičius,...
Liana Davletšina – bene vienintelė Lietuvoje alyvuogių aliejaus someljė . Išbandžiusi teisininkės amatą moteris suprato – ši sritis per daug...