someljė

someljė

Someljė (pranc. sommelier) – profesionalus vyno padavėjas, vynininkystės profesionalas. Išmano vyno gamybos technologijas bei geba tvarkyti visus reikalus susijusius su vyno atrinkimu, užsakymu, laikymu ir pateikimu galutiniam vartotojui. Tai aukštos kvalifikacijos specialistas, išmanantis vynų derinimą prie patiekalų, pateikimo meną ir taisykles, faktorius turinčius įtakos vyno kokybei, gebantis atpažinti vynus iš aromato bei skonio.

Pirmoji medaus someljė Baltijos šalyse: noriu pakeisti žmonių požiūrį į šį produktą

Mažeikiškė Rasa Nabažaitė praėjusius metus užbaigė džiugia žinia – ji pirmoji ne tik Lietuvoje, bet ir Baltijos šalyse įgijo medaus someljė...

Londone pripažinimo sulaukęs suvalkietis ir tėvynėje tapo sėkmingu verslininku: mūsų įmonėje niekas negali kvėpintis

Martynas Žemavičius puikiai pažįstamas gurmanams – jis ne vienerius metus vadintas vienu geriausių Londono šampano žinovu, kuris ilgus metus dirbo...

Vandens ekspertė Erika Šaltytė: vanduo daro įtaką sveikatai, psichologinei žmogaus būsenai, jo trūkumas turi neigiamų pasekmių

Kaip rašoma pranešime spaudai, daugelis žino, kad žodis „ someljė “ apibūdina profesionalą, išmanantį tam tikros srities gėrimus. Bet ar teko...

Someljė patarimai, kaip paruošti tobulą Valentino dienos vakarą (2)

Valentino diena skirta meilei, o koks ypatingesnis būdas ją švęsti, nei paruošti skanią ir iki detalių apgalvotą vakarienę? Martynas Žemavičius,...

Alyvuogių aliejaus someljė papasakojo, kaip išsirinkti gerą aliejų

Liana Davletšina – bene vienintelė Lietuvoje alyvuogių aliejaus someljė . Išbandžiusi teisininkės amatą moteris suprato – ši sritis per daug...