Norint pagaminti kruasanus su baltu šokoladu jums tereikia vos 4 ingredientų. Viską paruošite per 15 minučių. Kruasanus patiekite, kai šokoladas sustings.
šokoladas
304 straipsnių
Šiuos trapučius su baltuoju šokoladu pagaminti paprasta, o ir laiko nedaug reikalauja. Pagrindinis dalykas – laukti, kol šaldytuve desertas sustings. Trapučius su baltuoju šokoladu gaminkite ir šventėms.
Prastos žinios smaližiams: kakava – brangiausia per kone pusę šimto metų. Dėl šios priežasties, parduotuvėse neišvengiamai brangs ir šokoladas. Kodėl kakavos kaina staiga pakilo? Apie tai buvo pasakojama LNK žiniose.
Tobulas desertas, kuriam tereikia 3 ingredientų, tai – morengas su šokoladu. Šie pyragaičiai tokie gardūs, kad gamybos proceso paprastumas nustebins kiekvieną. Morengus su šokoladu ragaukite tik visiškai atvėsusius.
Naujas mokslininkų tyrimas nustatė ryšį tarp tamsaus šokolado vartojimo ir mažesnės esencinės hipertenzijos rizikos.
Balto šokolado rutuliukai neabejotinai papuoš šventinį stalą, tačiau jais taip smagu mėgautis ir be progos. Šį desertą pamėgs ir vaikai. Juos, beje, taip pat galima įjungti į baltojo šokolado rutuliukų gamybos procesą.
Desertui gaminame šokoladinį pyragą su razinomis. Purus, minkštas ir labai kvapnus. Atvėsusį šokoladinį pyragą apšlakstykite tirpintu šokoladu.
Purus, lengvas, tačiau sodraus skonio pyragas su riešutų gabaliukais. Toks yra šis baltojo šokolado pyragas. Jis toks skanus, kad būtų gaila valgyti vien per šventes.
Lenkų žiniasklaidai skelbiant, kad garsus lietuviškas šokoladas „Pergalė“ esą tebeparduodamas Rusijoje, šios prekės gamintojas „Delfi“ komentuoja, kad jau kurį laiką nebeprekiauja savo produkcija toje šalyje ir yra ėmęsis visų veiksmų užkirsti kelią nelegaliai prekybai.
Maisto tinklaraščio „NerLin virtuvės džiazas“ kūrėja Neringa Lindman labai mėgsta medaus tortą ir moka jį pagaminti nepriekaištingą, tačiau nutarė patobulinti. O kai prieš kelerius metus internete išvydo medutį su kakava, jau žinojo, kaip tai padaryti. Tokio medaus torto idėja labai patiko ir Nering...
Sutikite: naminiai desertai – patys gardžiausi. Neabejotinai toks bus ir šis desertas, kuris skoniu nė kiek nenusileidžia populiarajam šokoladui. Išbandykite šį desertą – įsitikinsite patys.
Iš paprastai išmetamų apelsino žievelių Jūratė jau 10 metų gamina nuostabų desertą – jis puikiai tinka ir dovanoti (3)
Jau kone prieš 10 metų panevėžietė Jūratė Venckė, nusižiūrėjusi idėją vienoje kulinarinėje knygoje, pabandė iš apelsino žievelių pagaminti labai skanų desertą. Rezultatas buvo toks puikus, kad nuo to laiko moteris visada gamina apelsinų žieveles šokolade. O pernai Jūratė įsitikino, kad tai gali tapt...
Salų dvaro rūmus pirmą kartą išvydau tokią dieną, kai rudeniška žvarba skverbėsi iki kaulų smegenų. Norėjosi kuo greičiau eiti vidun. Laimė, toks planas ir buvo – susipažinti su dvaro rūmais bei juose išbandyti tapymą šokoladu. Natūraliai kyla klausimas, kaip tas šokoladas bei tapymas juo susiję su ...
Kakavos kainos per pastaruosius metus pakilo maždaug 47 proc. nuogąstaujant, kad prasti orai ir žemės ūkio kultūrų ligos gali pakenkti Dramblio Kaulo Kranto ir Ganos produkcijai, sudarančiai du trečdalius pasaulinės pasiūlos. El Niño klimato fenomenas gali dar labiau pabloginti situaciją, todėl anal...
Maždaug 10 maisto prekių parduotuvių, kurios yra tapusios Taivano Madzu salų gyventojų kasdienybės dalimi, galima laikyti geopolitikos mikrokosmosu. Dauguma jose parduodamo alaus yra importuota iš Lietuvos – mažos Baltijos šalies, kuri užsitraukė Pekino rūstybę, kai savo sostinėje Vilniuje leido įsi...
Prieš Seimo rudens sesijos pradžią, Seimo kanceliarija sudarė 100 tūkst. Eur vertės sutartį dėl šokolado plytelių ir šokoladinių saldainių rinkinių su logotipu įsigijimo. Tai – tradicinis Seimo pirkinys, kuriuo anksčiau buvo ir besipiktinančių.
Veganiški namie gaminami mėtiniai ledai – didelis atradimas. Sunku ir patikėti, kad taip paprasta išgauti tokią naminių ledų konsistenciją. Šį kartą mėtiniai ledai – su šokolado gabalėliais.
Apie šį paprastai nepaprastą skanėstą turiu tokį pasakymą: „Kai tingėti tingisi, gaminkite tinginį! Ir ne veltui jis vadinamas tinginiu. Pagaminamas greitai ir paprastai – mūsų šeimoje be vargo jį gamina ir vaikai, reikia vos kelių ingredientų, o rezultatas niekada nenuvilia niekada“, – pasakoja tin...
Šančiuose tarpukariu tekėjo šokolado upės: eksportavo į tolimiausius kraštus, skyrė dovanas Smetonai
1926 m. Kaune veikė net 14 saldainių dirbtuvių. „Aškinazi“, „Abrikos“ ir „Tilka“ buvo didžiausios šokolado ir saldainių dirbtuvės tarpukario Kaune. Šįkart nusikelkime į Ž. Šančius, kur klestėjo „Tilka“.
Didmeninės kakavos pupelių kainos išaugo iki aukščiausio lygio per daugiau nei dešimtmetį, o gamintojai įsitikinę, kad pagrindinio šokolado ingrediento kainos išliks pakilusios iki 2024 metų. Taip yra daugiausia dėl to, kad gamyba Vakarų Afrikoje, regione, kuriam tenka du trečdaliai pasaulio pupelių...