Pastaruoju metu pigęs saulėgrąžų aliejus gali vėl brangti, teigia kai kurie importuotojai, vežantys šią prekę išimtinai iš Ukrainos. Kainų analitikai savo ruožtu sako, kad paklausa tradiciškai auga prieš šventes, tačiau žmonės galimai turi sukaupę aliejaus atsargų.
saulėgrąžų aliejus
19 straipsnių
Alyvuogių aliejus jau pabrango trečdaliu, bet tai – dar ne pabaiga. Ispanijos ir Graikijos gamintojai įspėja apie perpus mažesnį derlių, tad lentynose produktai iš alyvuogių – dar brangs. Kai kurie pardavėjai gąsdina, kad brangimas gali siekti net iki 40 proc. Ar alyvuogių aliejus taps neįkandama pr...
Saulėgrąžų aliejus dėl savo maistinių savybių gali būti sveikatai palankios mitybos dalimi. Šiame produkte gausu nesočiųjų riebalų, antioksidantų, tokių kaip vitaminas E. Vis tik naudinga žinoti, kaip saulėgrąžų aliejų vartoti ir kam jo reikėtų apriboti.
Gyventojai turėtų ruoštis aliejaus kainų pokyčiams, – įspėja kone vienos didžiausių gamyklų Baltijos šalyse „Lomista“, kuri užsiima aliejaus importu ir gamyba, įmonės vadovas Rimvydas Tamošiūnas. Jo teigimu, šiuo metu rinkose – galybė neaiškumų, pilnai nėra atsistatęs ir aliejaus tiekimas iš Ukraino...
Įsigijusi du butelius aliejaus vilnietė negalėjo patikėti savo akimis: to paties gamintojo produktai skyrėsi kaip diena ir naktis (18)
Nutarusi nusipirkti aliejaus, vilnietė Vilija buvo gerokai nustebusi. Ne, tokias emocijas sukėlė ne aliejaus kaina, o gaminio spalva. Iš dviejų skirtingų parduotuvių tą pačią dieną pirkusi to paties gamintojo to paties pavadinimo produktą, moteris tik namuose pamatė, kaip smarkiai jie skiriasi. Vien...
Augalinio aliejaus kainoms siekiant aukštumas, o prekybos centrams imantis normuoti parduodamus maisto produktus, Europa ir toliau naudoja iš maistinių augalų pagamintus biodegalus.
Smarkiai pabrangęs pigiausių maisto produktų krepšelis dalį žmonių jau skatina riboti savo išlaidas. Tačiau kai kurie verslo atstovai nemato sumažėjusio vartojimo. Jie sako, kad paruoštų prekių pirkimas auga, žmonės įsigyja ir daugiau miltinių produktų, praneša LNK Žinios.
Maisto prekių kainoms šturmuojant vis naujas aukštumas, rinką stebintys specialistai ir ekonomistai neturi gerų žinių dėl vasaros ar rudens. Tuo metu su iššūkiais susiduriantys daržovių augintojai deda viltis į palankius orus.
Aliejų naudojame gana dažnai, nes su juo pavyksta pasigaminti kuo įvairiausių patiekalų iš mėsos, kiaušinių, daržovių ir grūdų. Kadangi be aliejaus beveik neapsieiname, natūralu, kad iš plataus jo rūšių asortimento stengiamės išsirinkti kuo sveikesnį produktą. Tik ar visi suprantame, kad aliejaus na...
Lietuvoje artimiausiu metu labiausiai brangs aliejus, duona ir kiauliena, prognozuoja kai kurie rinkos dalyviai. Jie ramina, kad prekių deficito pavyks išvengti, nors Ukraina jau paskelbė draudžianti dalies produktų eksportą, pranešė LNK Žinios.
Gardinti salotas, ruošti skirtingus padažus ar marinatus, gaminti kepinių tešlą ir, žinoma, kepti maistą. Tam daugelis kulinarijoje naudoja aliejus. Tačiau ne visi žino, kokį ir kada rinktis, rašoma pranešime spaudai.
Tikriausiai maistinį aliejų naudojate įvairiems patiekalams ruošti, bet ar kada nors susimąstėte apie skirtingų maistinio aliejaus rūšių savybes? Paskirtis, skonis ir aliejaus sudėtyje esantys riebalai yra tik keletas ypatybių, į kurias derėtų atsižvelgti, rašoma webmd.com.
Auksinės riebalų taisyklės, kurių laikantis sveikata tik gerės: vienus naudokite drąsiai, kitus apeikite (1)
Nuėjus į prekybos centrą prie riebalų lentynos – tiesiog pradeda raibti akys: rapsų, saulėgrąžų, alyvuogių, kanapių, linų sėmenų aliejus... O kur dar kokoso riebalai ar ghi sviestas. Kaip išsirinkti tinkamiausią produktą?
Vyras ypač didelį cholesterolio kiekį suvaldė vien tik mityba: kardiologas buvo nustebęs, kaip tai pavyko (101)
Jei paklausčiau, kas efektyviau metant svorį: sumažinti angliavandenių ar riebalų kiekį, dauguma žmonių pasakytų, kad riebalų, tačiau tiesa kitokia – sako natūropatinės mitybos specialistė Tautvilė Šliažaitė. Pasirodo, norint numesti nereikalingus kilogramus sveikai, apriboti reikia angliavandenių v...
DELFI Maistas apsilankė biomedicinos mokslų daktarė, LSU docentė bei mitybos specialistė Sandrija Čapkauskienė ir aptarė mūsų virtuvėje dažniausiai naudojamus aliejus – kurie naudingi ir reikalingi, o kurie žalingi mūsų organizmui.
Pats svarbiausias aliejaus kokybės rodiklis – rūgštingumas, LRT TELEVIZIJOS laidoje „Vartotojų kontrolė“ sako alyvuogių aliejaus someljė Liana Davleština. Anot jos, norint įvertinti produktą, būtina ragauti: kvapas turi būti malonus, o skonis – bent kažkiek kartus.
Nors saulėgrąžų aliejus ir pigus, kepant aukštoje temperatūroje, jis virsta nuodingu ir didina širdies ligų, vėžio, imuninės sistemos sutrikimų riziką, LRT TELEVIZIJOS laidoje „Klauskite daktaro“ sako Lietuvos sveikatos mokslų universiteto profesorius Alvydas Unikauskas. Tačiau, pabrėžia jis, saulėg...
Saulėgrąžų aliejų galima naudoti ne tik maistui. Iš tiesų jis gali daug kur praversti buityje.
Kardiologė Aseem Malhotra prisipažįsta: užsukusi į savo pamėgtą vietos restoraną visada prašo paruošti jos patiekalą ne alieju je, o lydytame sviest e. „Jie mane pažįsta, todėl nebeišplečia akių ir negūžčioja pečiais. Padeda ir tai, kad palieku dosnius arbatpinigius. Bet tikrai to verta“, – tikina d...