Sandrija Čapkauskienė

Sandrija Čapkauskienė

Sandrija Čapkauskienė – profesionali mitybos specialistė ir konsultantė. 1998 m. baigė bakalauro studijas Lietuvos kūno kultūros institute, 2000 m. įgijo biologijos magistro laipsnį Lietuvos kūno kultūros akademijoje, 2005 m. apsigynė biomedicinos mokslų srities, biologijos mokslų krypties daktaro disertaciją.

Mokslų daktarė – apie populiariuosius grybus: mažina cholesterolį, širdies ligų, vėžio riziką, tačiau reikia žinoti, kaip ruošti ir neapsinuodyti

Vis labiau populiarėja pramoniniu būdu auginami grybai – pievagrybiai, portobello, šitakio, kreivabudės. Ką mes apie juos žinome? Ar naudingi...

„Alma littera“ lietuvių autorių naujienos vaikams ir suaugusiesiems Vilniaus knygų mugėje: istorijos peripetijos, pažintys su nepaprastu pasauliu ir skanus gyvenimas

Vilniaus knygų mugėje didžiausios šalies leidyklos „ Alma littera “ stendas šiais metais akį trauks ryškia, drąsia ir atvira raudona spalva....

Dr. Čapkauskienė – apie itin svarbų žmogui mineralą: reikšmingas smegenų veiklai, gerai savijautai ir nuotaikai

Kuo magnis , kaip mineralas, svarbus mūsų organizmui? Kokiu paros metu jį reikėtų vartoti? Kokie maisto produktai padeda geriau įsisavinti magnį ir...

Norite sulaukti ilgų ir sveikų gyvenimo metų? Mokslų daktarė išvardijo 13 maisto produktų, kurie stabdo ląstelių senėjimą

Tyrimai rodo, kad žmonės gyvena vis ilgiau ir ši tendencija yra auganti. Tačiau tuo pačiu daugėja ir ligų. Todėl neabejotinai verta pasistengti, kad...

Mokslų daktarė palygino 3 dažniausiai šventėms ruošiamas žuvis: sužinokite, kuri – silkė, jūros lydeka ar karpis – yra naudingesnė sveikatai

Silkė . Produktas , be kurio artėjančios šventės sunkiai įsivaizduojamos. Biomedicinos mokslų daktarė, LSU docentė ir mitybos specialistė...