saldžiosios bulvės

18 straipsnių

Saldžiosios bulvės universalumas leidžia jas pritaikyti įvairiuose patiekaluose. Galite eksperimentuoti su skirtingais prieskoniais, sūriais, padažais ir priedais, kad pritaikytumėte pagal savo skonį. Iš esmės, įdarytos saldžios bulvės tinka įvairioms progoms – dėl jų lankstumo ir pritaikomumo skirt...

Sandrija Čapkauskienė, biomedicinos mokslų daktarė, LSU docentė ir mitybos specialistė

Moksliškai įrodyta ir patvirtinta, kad jaunystės eliksyras slypi telomeruose. Kas tai yra? Kiekvienos chromosomos gale yra telomerai, kurie apsaugo ją nuo suirimo ir yra tiesiogiai susiję su senėjimo procesais. Organizmo ląstelėms dalijantis, telomerų ilgis vis trumpėja. Kai telomerų ilgis labai sum...

Kristina Pišniukaitė

Kažkodėl saldžiosios bulvės Lietuvoje dar nėra labai populiarios. O turėtų būti! Jos maistingesnės už paprastas bulves, turi daugiau naudingųjų medžiagų ir skaidulų, neapsunkina organizmo. Natūralus cukrus, esantis saldžiosiose bulvėse, į kraują išsiskiria lėtai – taip išlaikomas tolygus energijos l...

Oranžinės spalvos batatai (saldžiosios bulvės) beta-karoteno ko gero turi daugiau nei bet kokios kitos daržovės. Keli neseniai atlikti tyrimai parodė išskirtinę batatų savybę padidinti vitamino A kiekį mūsų kraujyje, ypač vaikų organizme. Kodėl gi jais retkarčiais nepakeitus mums įprastesnių bulvių?