rugiai

24 straipsnių

Rugys (lot. Secale) – miglinių (Poaceae) šeimos augalų gentis.

Duona yra kone neatskiriama lietuvių kasdienio maisto raciono dalis. Visgi, mitybos ekspertai sako, kad ir šiame visiems gerai pažįstamame produkte gali slypėti įvairūs priedai ir konservantai, kurių vertėtų vengti. Specialistai atskleidžia ne tik, į kokius ingredientus reikėtų atkreipti dėmesį, bet...

Sigitas Grinčinaitis

Šilutės rajono ūkininkai šiųmetį pavasarį pasitinka palyginus džiugiomis nuotaikomis – žiemkenčių kviečių, rugių ir rapsų daigai jų laukuose žaliuoja nepatyrę didelių nuostolių.

Kviečių ir kvietrugių supirkimo kainos birželio pradžioje pakilo, o pašarinių miežių ir rapsų – krito, nurodoma Žemės ūkio informacijos ir kaimo verslo centro leidinyje „AgroRinka“.

Jolita Sadauskaitė, Nacionalinės celiakijos ir maisto netoleravimo draugijos pirmininkė

Celiakijos požymius nesunku sumaišyti su kitais negalavimais. O dažnai liga gali neturėti jokių požymių, bet kelti didelę grėsmę sveikatai. Rizikuoti neverta, nes pasitikrinti galima visai nesudėtingai.

Rūta Levickaitė

Trečiadienio pavakarę Lukiškių aikštėje ne tik iš tolo bolavo baltomis staltiesėmis užkloti stalai, bet ir aplink zujo daug vaikų bei paauglių, padabintų tautiškais drabužiais. Praeivių akis patraukė aikštės viduryje stovintys penki maišai rugių, kurie rudeniop jau turėtų virsti geltonuojančiu rugių...