Rimvydas Laužikas

73 straipsnių

Indrė Pepcevičiūtė-Bogušienė

Ruošdamiesi Kūčių vakarienei skaičiuojame, kad ant stalo nugultų dvylika patiekalų. Vargiai ją įsivaizduojame be silkės, kūčiukų ir kisieliaus. Tačiau silkė per Kūčias ne visada buvo tokia populiari, o ir tiek patiekalų kadaise ne visos šeimos galėjo sau leisti. Prof. Rimvydas Laužikas papasakojo, k...

Miglė Viselgaitė, Lietuvos nacionalinės UNESCO komisijos sekretoriato komunikacijos programų vadovė

Gruodžio 4-9 dienomis Botsvanoje vyksta 18-oji UNESCO Nematerialaus kultūros paveldo išsaugojimo konvencijos Tarpvyriausybinio komiteto sesija, kurioje svarstoma, kokios nematerialus kultūros paveldo vertybės papildys UNESCO nematerialaus paveldo sąrašus, įskaitant ir garsiausią jų – Reprezentatyvųj...

Lietuvos kultūros taryba atrinko ir patvirtino naują Lietuvos kultūros tarybos ekspertų komandą. Gruodį vykusio ekspertų atrankos konkurso metu buvo pateikta 291 kultūros ir meno sričių ekspertų paraiška. Į naująją ekspertų duomenų bazę buvo įtraukti 137 ekspertai, 83 iš jų Lietuvos kultūros tarybos...

Specialus projektas „Kokybiškas maistas – kokybiškam gyvenimui“, Izabelė Bočkienė

Šaltiena – vienas iš patiekalų, kurio retas lietuvis atsisako. Kaip ir skilandžius ar šaltibarščius, šaltieną mūsų tautiečiai valgo ir mielai svečius ja vaišina nuo neatmenamų laikų. Nors, atrodytų, šaltiena – neįmantrus patiekalas, kurio gaminimo procesas nėra itin kūrybingas, lietuviškos virtuvės ...