Rimvydas Laužikas

Profesorius Laužikas – apie Kūčių stalą: kaip jis atrodė XVII a., kada išpopuliarėjo silkė ir kokius patiekalus turėtume išlaikyti

Ruošdamiesi Kūčių vakarienei skaičiuojame, kad ant stalo nugultų dvylika patiekalų. Vargiai ją įsivaizduojame be silkės, kūčiukų ir kisieliaus....

Istorikas Laužikas apie tai, ar tinka per Kūčias valgyti sušius ir kokius senovinius patiekalus verta grąžinti ant šventinio stalo

Artėjančios didžiausios žiemos šventės daugeliui yra neatsiejamos nuo vaišių, ypatingų patiekalų ir gausaus stalo. Dažnai nesutariama, kokios yra...

Šiaudinių sodų rišimo tradicijas tikisi įrašyti į UNESCO sąrašą: tai tradicija, kuri puikiai gyvena šiuolaikinį gyvenimą

Gruodžio 4-9 dienomis Botsvanoje vyksta 18-oji UNESCO Nematerialaus kultūros paveldo išsaugojimo konvencijos Tarpvyriausybinio komiteto sesija, kurioje...

Prof. Rimvydas Laužikas: Užgavėnės Žemaitijoje skyrėsi nuo aukštaitiškų ir tradicijomis, ir valgiais

Užgavėnės – tai tarsi pirmas žingsnis pavasario link, kai po tamsios žiemos norisi jas švęsti skanaujant gardžius patiekalus . Nors jos mums...

Valdovų rūmai ruošiasi Užgavėnėms: šeštadienį – kaukių dirbtuvės, persirengėliai ir spurgos su rožių žiedlapių uogiene

Užgavėnės – tai laikas prieš pasninką. Šios šventės apeigos atspindėdavo šviesos ir tamsos, gėrio ir blogio, pavasario ir žiemos kovas,...