pyragas

493 straipsnių

Pyragas – kepinys, priklausantis vienam iš dviejų kepinių tipų:

- pyragai iš tešlos su saldžiu ar mėsišku arba kitokiu įdaru. Tokie pyragai anksčiausiai pyragai paminėti XII a. Anglijos šaltiniuose.
- pyragai iš pagerintos tešlos su cukrumi ir riebalais.

Gardus ir kvapnus obuolių pyragas, kuriuo galėsite palepinti savo artimuosius. Sviestinė tešla ir drėgni aromatingi obuoliai. Kepkite obuolių pyragą apie 40-45 minutes, kol gražiai paruduos.

Specialus projektas
Roma Macijauskaitė

Kokios šv. Velykoms be desertų. Paprašyta pasidalyti gardžiomis rekomendacijomis, maisto tinklaraščio „Zinos virtuvėje“ autorė Zina Bružienė siūlo išbandyti šiuos desertus: „Paukščių pieno“ pyragas, karališkas varškės pyragas, rageliai su zefyru, prancūziškas pyragas su migdoliniu kremu, šokoladinis...

Roma Macijauskaitė

Įvairūs namuose ruošti kepiniai – toli gražu ne tik šaltojo sezono palydovai. Lietuviai tikrai mėgsta namuose tapti kepėjais, konditeriais, o ypač tai išryškėja artėjant šventėms. Tekste rasite gardžiausiu praėjusiais metais išrinktą pyragą, šokoladinį pyragą su razinomis, šokoladinį burokėlių pyrag...

Toma Miknevičienė

Šį kartą „Mamų virtuvėje“ apsilankė nepakartojama Nijolė Narmontaitė. Žinoma aktorė ir rašytoja žiūrovams parodė, kaip iškepti itin paprastą, bet gardų slyvų pyragą. Juo N. Narmontaitė nuolat vaišina svečius ir savo knygų pašnekovus. Drauge su laidos vedėja Egle Kernagyte-Dambrauske ji kalbėjosi api...

Roma Macijauskaitė

Kviečiu proga paragauti lietuviškų patiekalų. O jų – pačių įvairiausių – galima pasigaminti namuose. Tekste – 9 laiko patikrinti patiekalai. Tekste rasite šiuos receptus: Maltos mėsos troškinys su daržovėmis, avinžirniais ir alyvuogėmis, Cinamoninės bandelės, Virtų bulvių cepelinai su varške, Vištie...

Apie tokius trapios tešlos pyragus sakoma – tirpsta burnoje. Ir tikrai – šis trapus sviestinės tešlos gardėsis tirpsta burnoje. Gamindami trapios tešlos pyragą neužtruksite, beliks sulaukti, kol savo darbą atliks orkaitė.

Roma Macijauskaitė

Nežinau, kaip jūs, bet aš kiekvieną savaitgalį kepu pyragą. Būtų laiko, kepčiau ir dar dažniau – skanūs desertai visada džiugina. Neabejotinai tokie yra ir maisto tinklaraštininkių pyragai. Tekste rasite šiuos receptus: pyragas „Karpatka“, geriausias pasaulyje pyragas, meduolių tortas vos iš 3 ingre...