Plekšnės

Mikroelemento trūkumo nepastebėsime, bet stygiaus padariniai gali būti neatitaisomi: kokius produktus rinktis (14)

Nors mikroelemento jodo organizmui reikia ypač mažomis dozėmis, tačiau jo vaidmuo žmogaus sveikatai ypatingai svarbus. Pasaulio sveikatos organizacija...

Svetimšalė rūšis Baltijos jūroje, užvaldžiusi Lietuvos pakrantę: žvejai ją vadina prakeiksmu (159)

Baltijos jūroje jau kelis dešimtmečius pastebima ne visų mėgstama, tačiau neabejotinai gausios populiacijos žuvis – grundalas. Ši rūšis nėra...

Žvejai perspėja: šiemet galime likti be stintų (163)

Vasario mėnuo raudona spalva apibrauktas ir žvejų mėgėjų, ir žvejų verslininkų kalendoriuose. Šį mėnesį pajūryje kasmet vyksta tradicinė...

Atsakė į amžiną klausimą – kur ir ką valgyti Nidoje. Rekomenduoja Urtė Mikelevičiūtė (47)

Nida yra Nida. Tie, kas ten nuvažiuoja vieną kartą, nuvažiuoja ir antrą, nuvažiuoja ir n-tą, o kai kurie ten persikrausto sezonui ar net visam laikui....

Žuvies gidas: kokią rinktis ir ką lietuviai labiausiai mėgsta (11)

Anot maisto mitybos specialistų, žmogaus racione šviežia žuvis turėtų atsirasti bent kartą per savaitę. Prekybininkai pastebi, kad lašišas ir...