Šias salotas galite valgyti vienas ar patiekti prie karšto patiekalo. Tai traškios salotos, kurioms aromato ir gardžios rūgštelės suteiks apelsinų ir greipfrutų skiltelės. Cukinijų ir smidrų salotas patiekite iškart.
patiekalas
356 straipsnių
Patiekalas (angl. dish; rus. блюдо) – valgis, paruoštas iš kelių ingredientų, ir paprastai skirtas valgyti prie stalo kaip pusryčių, pietų, vakarienės dalis. Patiekalai paprastai patiekiami stalo induose – lėkštėse, dubenyse, puodeliuose, salotinėse ir kt. Kai kurie patiekalai gali būti valgomi laikomi rankose ar užmauti ant iešmo (pvz., šašlykas).
Žuvų piršteliai – patiekalas, kurį mėgsta daugelis. O ypač tie, kuriems patinka žuvies bei jūros gėrybių patiekalai. Žuvų piršteliai – ne tik skanus, bet ir nesunkiai pagaminamas patiekalas, kuriam nereikia jokių įmantrių ingredientų. Žuvų piršteliams pagaminti užtenka šviežios žuvies, mėgstamų prie...
Šis patiekalas – makaronai su vištiena – gali būti gaminamas tiek pietums, tiek vakarienei. Švelnaus skonio, jis patiks visiems valgytojams. Patiekite makaronus su vištiena apibarstę pipirais.
Kaip pjaustote apelsiną ar citriną, jei reikia jo skilteles dėti į patiekalą ar patiekti greta? Virtuvės šefai Paulius Lenkšas ir Pavels Matveks parodo, kaip pjaustyti vaisių, kad jis liktų be žievelių ir atrodytų estetiškai.
Plovas yra tradicinis Vidurio Azijos ir Artimųjų Rytų patiekalas, kurio receptų žinoma daugiau nei 1000. Šiam gardžiam patiekalui nereikia daug produktų, o pasigaminti jį galima ir mūsų namuose. Dalijamės receptu, pagal kurį pagaminsite kiek kitokį nei tradicinį plovą.
Pica su burata – toks patiekalas, kurį gardžiausia valgyti keliems. Didelę picą smagu laužyti ir kabinant buratos sūrį mėgautis maistu ir buvimu drauge. Pica su burata patiks ir jūsų mažiesiems.
Sveikai mitybai – lašiša su smidrais. Puikus ir lengvas patiekalas tiek pietums, tiek vakarienei. Lašišą su smidrais patiekite su žaliomis salotomis.
Virtuvės šefai pataria, kaip laikyti nuskustas daržoves – išliks kaip šviežios net iki dviejų savaičių (1)
Būna, kad nuskutate daržovių daugiau, nei reikia patiekalui. Neskubėkite išmesti. Virtuvės šefai Paulius Lenkšas ir Pavels Matveks pataria, kaip nuskustas daržoves išlaikyti šviežias ir traškias ilgą laiką.
Kalafioro kepsnys – ne tik žaliavalgiams. Šio patiekalo verta paragauti kiekvienam, norinčiam paįvairinti savo valgiaraštį. Nuostabiai skanus kalafioro kepsnys patiks ir svečiams.
Ruošdami pietums vištieną troškinkite ją sultinyje – ji bus sultinga, prisigėrusi gardžių skonių ir aromatų. Šis patiekalas patinka ir vaikams. Troškintą vištieną patiekite, kol karšta.
Seniausio Zarasų restorano bendrasavininkė: kai paskaitau, kad kas nors užsidarė, sakau – vadinasi, dirbo nepakankamai (1)
Kelias dešimtis veiklos metų Zarasuose skaičiuojančio restorano „Monopolis“ bendrasavininkė Virginija Balienė sakė, kad norint išsilaikyti mažame mieste, dirbti reikia neskaičiuojant valandų. „Jei aš šiandien kaimynui Petrui paduosiu blogą kepsnį, gandai nueis taip, kad nereikės nei laikraščių, nei ...
„Daug metų mūsų šeimoje kepamas šis paprastas, tačiau tikrai neprastas skanėstas. Neįsivaizduojame sau Velykų švenčių be šio kepinio. Maniau, kad tai yra mūsų giminės tradicinis kepinys ir nežinojau, kad jis turi tokias gilias kilmės šaknis. Vienos sūrio pyrago istorija siekia labai senas tradicijas...
Apsilankiusi laidoje „Mamų virtuvė“ dainininkė Eva – Evelina Basevičiūtė pasidalijo lietuvių taip mėgstamo patiekalo – silkės pataluose receptu. Dainininkė tikino, kad šiam legendiniam patiekalui nereikia jokių progų, ir išdavė, kad gamindama jį įdeda vieną slaptą ingredientą, kurio nerasite nė vien...
Kiek šeimininkų, tiek šventinių valgiaraščių. Ir juk labai smalsu kyštelti nosį į kitą virtuvę ir tokiu būdu pasidairyti idėjų šv. Velykų stalui. Ypač jei tai virtuvei vadovauja patyrusi maisto tinklaraščio „Valgė spalvė“ kūrėja Živilė Stumbrienė.
Keptą sultingą mėsos maltinį arba taip vadinamą netikrą zuikį iki šiol gamina daug tradicinės virtuvės mėgėjų. Pasak UAB „Ilzenbergo ūkis“ vadovės Dianos Jokimčienės, net ir pats kasdieniškiausias patiekalas, pagamintas iš šviežių ir natūralių ingredientų, paskanintas tinkamais prieskoniais, gali ta...
Jei pusryčiams gaminsite skrebutį su kiaušiniene ir traškiu kumpiu, – pasisekimas garantuotas. Šiame patiekale telpa visa skonių harmonija, o juk dar ir maistinga. Patiekite skrebutį su kiaušiniene, kol karštas.
Chačiapuri – tiesiog kartvelų virtuvės legenda. Minkštas kelių sūrių patiekalas tiesiog tirpsta burnoje ir negali palikti abejingų. Kadangi Gruzija toli, pabandykite chačiapurį pasigaminti namuose.
Kartais netyčia pamatytas patiekalo video ar nuotrauka sužadina tokį smalsumą, kad mikliai pakeiti planus ir gamini pietums visai ne tai, kas buvo suplanuota. Apie tokią patirtį pasakoja ir maisto tinklaraščio „Ragautoja“ autorė Augustė Sudeikienė iš Vilniaus.
Varškės apkepas – vaikystę primenantis patiekalas, kurį valgo bene visi: ir vaikai, ir suaugę. Dietistė sveikos mitybos specialistė Vaida Kurpienė kviečia išbandyti ir kitokius nei esate įpratę varškės apkepus – tokiu būdu galima rasti tokį pat skanų, bet ilgiau suteikiantį sotumą suteikiantį ir maž...
Jei nuo Kaziuko mugės liko beigelių, jie tikrai pravers šiam pusryčių patiekalui. Maistingam, sočiam ir tokiam, kuris tikrai padės nubusti. Pusryčių beigelius valgykite, kol jie šilti.