ožkos pienas

6 straipsnių

Ožkos pienas (angl. goat milk; rus. козье молоко) – pienas, gaunamas iš naminių ožkų (lot. Capra aegagrus hircus).

Sandrija Čapkauskienė, biomedicinos mokslų daktarė, LSU docentė ir mitybos specialistė

Pieno produktai žmonių vartojami jau daugiau nei 8000-9000 metų. Dėl savo sudėties karvių pienas ir jo produktai palengvina kai kurių makro- ir mikromedžiagų pasisavinimą. Pieno produktai vertinami dėl aukštos biologinės vertės baltymų, vitaminų (retinolio, vitaminų B2 ir B12, riebaluose tirpių vita...

Deimantė Zailskaitė

Jau Hipokratas sakė, jog ožkos pienas yra gydomasis eliksyras nuo daugybės ligų. Senų senovėje Šveicarijos kalnuose ožkų pienu, tyru šaltinio vandeniu ir retu oru buvo gydomos sunkios tuberkuliozės formos, taip pat skrandžio, dvylikapirštės žarnos ligos, įvairiausios alergijos. Visų pirma ožkos pien...

Ugnė Karaliūnaitė

Prieš aštuoniolika metų vilnietė Dalia Ėmužytė paliko pilką miesto asfaltą ir su vieno mėnesio kūdikiu ant rankų persikėlė į seną namą kaime, kuriame net nebuvo elektros. Po beveik dvidešimties metų moteris savo ūkyje laiko apie 600 gyvulių, o didžiausia problema, stabdanti spartesnę ūkio plėtrą, - ...