Socialiniuose tinklai pasirodė gandai, kad neva Suomijoje pardavinėjami žmogienos mėsainiai. Tačiau mėsainiai visai ne iš žmogienos ir jie sukurti reklamuoti populiarųjį televizijos serialą „Vaikštantys numirėliai“ (angl. The Walking Dead).
mėsainis
132 straipsnių
Mėsainis, burgeris (nevart. Hamburgeris) – sumuštinis ar suvožtinis, kurio pagrindinė sudedamoji dalis yra termiškai apdorota mėsa. Paprastai tai kapotas mėsos kotletas, plėšyta mėsa ar vientisas mėsos gabalėlis dedamas tarp perpjautos bandelės dalių. Be mėsos sumuštinyje gali būti dedama įvairių daržovių bei kitų maisto produktų ar priedų, pvz. padažas, kečupas, majonezas, cukinija, salota, kopūstas, agurkas, svogūnas, pomidoras ir kt.
Nebūtina laukti vasaros iškylų, kad būtų galima pasimėgauti mėsainiu su sultinga jautiena. Šiandien viską galima pasigaminti namų virtuvėje. Šis mėsainis su jautiena – itin sotus, niekas neatsisakys.
Šio mėsainio ingredientai – tradiciniai, tačiau „suskamba“ naujai. Vištien, ananasas ir paprika sukurs ypatingą skonį. Mėsainį patiekite dar šiltą.
Kambarių aptarnavimas viešbučiuose klientams siūlo individualizuotą valgymo patirtį, tačiau kai kurie svečiai šią paslaugą gali pakylėti į naują lygmenį. Viešbučių rezervavimo svetainės Hotels.com parengta ataskaita rodo, jog tarp keisčiausių pageidavimų patenka dietinis vanduo, ištirpinti ledai ir ...
Jau senovės romėnai gamino patiekalus, panašius į mėsainius. Į kapotą mėsą jie įmaišydavo pipirų, vyno, pušies sėklų, formuodavo paplotėlius ir juos kepdavo. Neatsitiktinai kapotos ar maltos mėsos paplotėliai, patiekiami pačiais įvairiausiais būdais, tapo neatsiejama daugelio šalių virtuvių dalimi: ...
Jau rytoj švęsime Valstybės – Lietuvos Karaliaus Mindaugo karūnavimo – dieną. 770 metų skaičiuojanti karališkoji Lietuvos istorija neatsiejama nuo gausybės mėsiškų patiekalų – jie mėgstami ir šiais laikais. Žymus keliautojas, kulinaras Vytaras Radzevičius dalijasi, kaip atrodytų į šiuos laikus perke...
Ar gali būti kas tobulesnio už mėsainį su šonkauliukais.Žinoma, kaulų patiekale nebus, jie ištraukiami mėdsai iškepus. Patikėkike, mėsainis su glazūruota šonkauliukų mėsa – tobulas.
Sugrįžusios saulėtos dienos kviečia kaitinti ir grilius. O kas gali būti geriau nei burnoje tirpstantis burgeris, kurį pagaminsite žinodami vos kelias gudrybes. Pavyzdžiui, kad prieš kepant mėsos paplotėlius, pirmiausia juos reikia palaikyti šaldytuve. O prieš dedant juos ant grilio – sukurti dvi ke...
Vasarą kepsninės kūrenamos ne tik savaitgaliais, bet ir darbo savaitei dar tik prasidedant – šiandien anapus Atlanto švenčiama JAV Nepriklausomybės diena. Ją milijonai amerikiečių mini susiburdami drauge ir rengdami siautulingai skanius grilio vakarėlius, kurių metu ant grotelių kepami ne tik šonkau...
Tobulai iškeptam mėsainiui atsispirti gali nedaugelis. Tam, kad mėsainis tiesiog tirptų burnoje, svarbu ne tik kokybiški ingredientai, bet ir keli triukai, kuriais šiam, iš pažiūros paprastam patiekalui, suteiksite naujų spalvų. Pavyzdžiui, mėsainį galite patiekti tortilijoje, derinti įvairiausius s...
Grilio sezonas – tikras malonumas visiems, kurie mėgsta šašlykus, dešreles, keptas daržoves ir kitus gardžius patiekalus. Šiais laikais žmonės ant grotelių kepa beveik viską – net arbūzus. Tačiau specialistai teigia, kad ant grilio galima kepti toli gražu ne viską. Ar žinote, kokių maisto produktų g...
Palangoje apstu vietų pavalgyti: vien Basanavičiaus gatvėje galima rasti tiek kavinių ir restoranų, kad tikriausiai nepavyktų visko išragauti per vieną vasarą. Visgi, didžiausios eilės formuojasi kiek toliau nuo miesto centro ir čia žmonės nesibodi palaukti pusvalandį ar dar ilgiau. Pagaliau sulauku...
Tobulai apskrudusi bandelė, sultingas ir minkštas paplotėlis bei burnoje tirpstantis sūris – neliečiami mėsainio elementai. Tarptautinės mėsainių dienos, minimos gegužės 28 dieną, proga, Šefas Vylius Blauzdavičius pasakoja apie vieną mėgstamiausių savo grilio patiekalų ir ne tik dalijasi patarimais,...
Mėsainių diena: taisyklės, kaip iškepti tobulą mėsainį ir receptai mėsos mėgėjams bei vegetarams (1)
Vegetariškas, maistingas ir kupinas daržovių, o galbūt nuodėmingas, sultinga mėsa ir sūriu pagardintas – kokį mėsainį grilio sezonui rinksimės šiemet? Gegužės 28 dieną minima mėsainių diena, kuri kasmet sulaukia vis didesnio susidomėjimo ir Lietuvoje. Tad grilio sezonui oficialiai prasidedant, verta...
Išmokę pasigaminti vištienos ir klasikinius suvožtinius, galime judėti prie sudėtingesnių variacijų, kurios nustebins svečius ir privers varvinti seiles. Šiandienos gurmaniškame mėsainyje – rudame cukruje karamelizuoti svogūnai bei žolelėmis pagardinta jautiena, kepama gardžiame teriyaki padaže su d...
Kaunietis „Hesburger“ mėsainyje rado nemalonų siurprizą – darbuotojų atsakymas nustebino dar labiau (87)
Kaune stabtelėjęs užkąsti ir nusipirkęs mėsainį vaikinas aptiko jame nemažai, jo teigimu, vabaliukų. Kai nunešė parodyti darbuotojams, atsiprašymo nesulaukė.
Šiais laikais įprasta riebius ar kaloringus produktus keisti liesesniais, sveikesniais pakaitalais. Štai mano mėsainių variacija: avokadų ir pomidorų mėsainis. Šie žavūs daržovių ir kokybiškos mėsos gražuoliai sotūs, išvaizdūs ir greitai pagaminami!
Kas sakė, kad suvožtiniui būtina mėsa? Pasitelkus šiek tiek daržovių, prieskonių ir fantazijos, pietums lengvai pasigaminsite vegetarišką mėsainį, kurio pagrindą sudarys gardžiai apkepti baklažanai ir grilintas halumio sūris, pagardintas teriyaki padažu.
Be savo firminio mėsainio negali išsiversi nei viena gera virtuvė – tai lengvai paruošiamas patiekalas, kurį lengva adaptuoti savo skoniui. Tačiau reikia nepamiršti, kad visi žinomi receptai prasideda nuo klasikos. Šiandien siūlome išsikepti klasikinį suvožtinį. Svarbiausia šio patiekalo dalis – jau...
Mėsainiai jau seniai nebėra tik greitųjų maisto užkandinių maistas! Kraftiniai suvožtiniai – lengvai paruošiamas patiekalas, kuris lengvai pasiduoda variacijoms, tad kiekvieną receptą galėsite pritaikyti savo virtuvei ir turimiems ingredientams. Šiandien siūlome pasigaminti sumuštinį su sultinga viš...