marinatas

103 straipsnių

Marinatas − konservuojantis tirpalas su acto rūgštimi, prieskoniais ir kitais priedais. Kitaip tariant tai prieskoniais pagardintas mišinys, kuriame prieš kepant mirkoma šviežia mėsa, paukštiena, žuvis ar jūros gėrybės. Pamarinuoti produktai suminkštėja ir įgauna aromato.

Roma Macijauskaitė

Atidarę šaldytuvą ar spintelę matote ne vieną „pavargusią“ daržovę. Puikiai pažįstama situacija, ar ne? Nelaukiant, kol galutinai suvys ar net suges, galima suskubti ką nors iš tokių gėrybių paruošti – dėti į sriubą, troškinį ar kiaušinienę. Maisto tinklaraščio „Zinos virtuvėje“ kūrėja Zina Bružienė...

Jurgita Vaskel

Takai – traškus, skanus ir smagus patiekalas. Daug mėsos, daug daržovių, gardus padažas. Juos paprasta gaminti ir įdaryti tinka tikriausiai viskuo, ką turite po ranka. Tai vienas patiekalų, kuriuos ruošiant improvizacijos itin sveikintinos ir aklai sekti receptu neprivaloma. Bene greičiausi takai ga...