Beprotiškai fantastiškas – toks yra šis trapus desertas su grietinėle ir pistacijomis. Trapus, drėgnas, saldus, traškus. Tiesiog nepamirštamo skonio yra šis desertas su grietinėle ir pistacijomis.
Lydytas sviestas
9 straipsnių
Maisto technologė ir mitybos specialistė Raminta Bogušienė dalinasi įžvalgomis, kuo skiriasi ir kas iš tiesų yra vertingiau ir sveikatai palankiau – sviestas, taukai, o galbūt populiarusis lydytas sviestas (ghee)?
Garsios Tibeto medicinos atstovės – gydytojos Puncog Vangmo patarimai, kaip tinkamai maitintis
Vienintelis pieno produktas, tinkantis visiems: puikiai tinka kepimui, stiprina imuninę sistemą, gerina atmintį (10)
Viduržemio jūros šalių gyventojai mėgstamo maisto neįsivaizduoja be alyvuogių aliejaus, o Indijoje viena iš patiekalų sudedamųjų dalių yra lydytas sviestas ghi. Jis pasižymi ne tik ypatingu skoniu, bet ir sveikatai naudingomis savybėmis, netgi stiprina imuninę sistemą.
Grybų ABC: mitybos specialistė patarė, kaip paruošti, šaldyti ir ant kokių riebalų kepti grybus (34)
Lietuvoje įpusėjo miško gėrybių sezonas – grybautojai mėgaujasi ne tik ūmėdėmis, voveraitėmis, bet ir po gausaus lietaus išdygusiais baravykais. Ar žinote, kaip paruošti grybus, kad jie būtų naudingi mūsų organizmui?
Atsisveikinkite su kenksmingais riebalais: pamokė, kaip pasigaminti sparčiai populiarėjantį ghee sviestą (109)
Jei anksčiau nesusimąstydami į keptuvę dažniausiai pildavome beskonį ir bekvapį skaidrų rafinuotą augalinį aliejų, tai dabar vis dažniau ieškome jo alternatyvos. O ieškoti, kuo pakeisti rafinuotus, dezodoruotus augalinius aliejus, tikrai verta, nes vis dažniau mitybos specialistai pasisako, kad perd...
Ar žinote, KOKĮ SVIESTĄ VALGOTE? Eksperimentas atveria akis ir pasako daugiau už ženklinimo etiketes! (77)
Sviestas ant mūsų stalo yra toks pats būtinas, kaip ir duona kasdieninė. Bet ar susimąstėte, ką iš tiesų valgote? Produktų ženklinimo etiketėse ne viskas surašyta žmonėms suprantama kalba. Tačiau 5 BRAŠKIŲ atliktas eksperimentas atveria akis.
Lydytas sviestas ypač vertinamas sveikuolių. Jo patariama vartoti tiems, kurių organizmas netoleruoja laktozės. Nors jo sudėtyje yra 99 % riebalų, tačiau lydyto sviesto sudėtis labai skiriasi nuo kitų gyvulinių riebalų. Jame yra vitaminų A, D, E, PP, gausu mineralų – magnio, geležies, kalio, kalcio,...
Daugelis tikriausiai žino, kad lydytą sviestą išmoko gaminti indai – senovės Indijoje lydytą sviestą labai vertino, laikė jį šeimos gerovės ženklu. Sanskrite lydytą sviestą vadina ghi (arba gi).