kondensuotas pienas
16 straipsnių
Kondensuotas pienas – karvės pienas, iš kurio pašalinta dalis vandens. Populiariausias yra saldintas kondensuotas pienas, savo sudėtyje turintis daug cukraus. Pastaruoju metu abi sąvokos naudojamos sinonimiškai. Saldintas kondensuotas pienas yra labai tirštas; įpakuotas skardinėse neatidarius gali išsilaikyti iki ketverių metų. Toks pienas yra dažno saldaus patiekalo sudėtinė dalis JAV, Indijoje, Argentinoje, Brazilijoje, Europoje, Rusijoje ir kitose šalyse. Kai kur ši pieno rūšis maišoma su kava ir arbata.
Šis pyragas yra labai minkštas, drėgnas ir tiesiog tirpsta burnoje. Tiems, kas mėgsta paprastus kepinius, šis receptas tikrai gali tapti vienu mėgstamiausių, nes pyragas tiesiog negali nepavykti.
Vieni žinomiausių saldainių, kuriuos namų kulinarės norėtų atgartoti – „Rafaelo“. Bet tam, kad padarytum juos kuo panašesnius į tikrus, paprastai reikia nemenkai pavargti. Yra vienas paprastesnis būdas.
Kepti šiuos sausainius išties smagu, o natūraliomis burokėlių ir morkų sultimis dažyti sausainiai atrodo kaip tikri persikai.
Kartais man tiesiog norisi paprasto, minkšto ir skanaus pyrago prie arbatos. Ir, kad gaminimas neužtruktų per ilgai – sumaišai tešlą, uždedi vaisių ir į orkaitę. Šis pyragas su kondensuotu pienu ir persikais yra būtent toks! Nesudėtingas ir labai gardus.
Pudingas labai panašus į tradicinį ispanišką „Flan“ pudingą, tik čia papildomai naudojamas kreminis sūris, kuris ir suteikia desertui ypač gerą skonį ir kreminę struktūrą. „Flan Napolitano“ yra itin populiarus desertas Ispanijoje bei Lotynų Amerikos šalyse.
Jei manote, kad skanius karamelinius ledus pasigaminti namuose yra sudėtinga ir reikia daug pastangų – tikrai klystate. Tereikia 3 ingredientų, truputį kantrybės ir galite mėgautis savo pasigamintais nuostabaus skonio ledais! Jeigu ledais vaišinsite draugus, jie tikrai neatskirs, ar ledai pirkti par...
Šis pyragas yra labai minkštas, drėgnas ir tiesiog tirpsta burnoje. Tiems, kas mėgsta paprastus kepinius, šis receptas tikrai gali tapti vienu mėgstamiausių, nes pyragas tiesiog negali nepavykti.
Šį sausainukų receptą sukūriau improvizuodama. Man patikusių sausainių recepte nurodytą sviestą pakeičiau kokosų aliejumi, o šokoladą – kokosų drožlėmis. Taigi iškepė netgi truputį mažiau nuodėmingi saldėsiai.
Nors internete šiomis dienomis galima rasti tūkstančius įvairiausių receptų, bet, mano nuomone, nėra geresnių už tuos, kuriuos mums iš kartos į kartą patiki šeimos nariai. Štai savo močiutės tinginio recepto, kurį ji man papasakojo dar vaikystėje, nekeisčiau į prabangiausius tortus.
Labai džiaugiamės, kad mūsų pašto dėžutė (info@5braskes.lt) tiesiog lūžta nuo jūsų laiškų su skaniausių pyragų receptais. Štai skaitytoja Živilė vakar mums parašė: „Pastebėjau, kad daugelis moterų tiesiog dievina tinginių tortus ir pyragus. Turiu vieno tokio receptą. Kaip aš sakau, pavyktų ir pirmok...
Savaitgalį feisbuke mūsų mylima stilistė Gražina pasidalino labai gardaus torto receptu. „Kadangi video nesigavo, iš to pykčio iškepiau tortą. Tuoj eisiu sumaitinti kam nors, o pati sportuoti!“ – sako ji ir pažada ir toliau 5braškių skaitytojas džiuginti grožio patarimais.
Jei ieškote paprasto pyrago recepto, kuriam pagaminti prireiktų vos kelių sudedamųjų dalių ir užtruktumėte vos kelias minutes, būtinai turite išbandyti mūsų skaitytojos pasiūlytą tinginio tortą.
Kartais visai nenoriu valandų valandas praleisti prie puodų, tačiau nustebinti savo mylimiausius skaniais patiekalais visada trokštu. Draugės net juokauja, kad tortai-tinginiai yra mano specializacija!
Kai norisi kažko lengvo, balto, švelnaus ir skanaus, varškės apkepas labai tinka. Tiek šiltas valgyti pusryčiams-pietums-vakarienei, tiek šaltas - kaip sūrpyragis prie arbatos ar kakavos puodelio. Varškės man niekada nebus per daug, nes baisulingai mėgstu.
Pasirodo, kondensuotas pienas visai nesunkiai pagaminamas ir namuose.