klevų sula

Klevų sula sula, tai maistinių medžiagų tirpalas sukauptas medžio šaknyse. Pavasarį sula perduodama po žiemos atsigaunančiam medžio vainikui. Sula pradeda bėgti, kai paros temperatūra pakyla iki 4-6° C ir 2-3 savaites būna tinkama gerti.   

Klevų sula turi apie 4 procentus cukraus, ją galima panaudoti kokteiliuose, gaminti kisielių, girą. Sulos receptų rasite čia.

Brangi gamtos dovana kūnui ir sielai – sula: ar žinote, kuo ji naudinga sveikatai?

Sula – maistinių medžiagų, sukauptų medžių šaknyse, tirpalas, kuris pavasarį perduodamas po žiemos atsigaunančio medžio vainikui. Iš klevų...

Sulos sezonas: primena, kaip ją leisti, kad nenukentėtų nei gamta, nei piniginė

Šiemet kai kurie žmonės klevų sula mėgaujasi jau vasarį. Planuojantiems ją tekinti aplinkosaugininkai primena, kaip tai daryti, kad nepažeistų...

Pats laikas pasimėgauti sula: kuo ji naudinga sveikatai?

Liaudies medicinoje sula buvo prilyginama vaistui, manyta, kad ji padeda sustiprinti per žiemą nusilpusį imunitetą, pašalina iš organizmo...

Sulos leidimo sezonas: kaip teisingai leisti sultis ir pasigaminti klevų sirupo

Pavasarį į miškus suskumba ir sulos mėgėjai, tačiau prieš leidžiant šį sveikatai nepaprastai naudingą gėrimą, būtina žinoti kelis svarbiausius...

Drąsiai skelbia pavasarį: jau teka sula, savaitgalį galime eiti ieškoti žibučių (2)

Gamta siunčia artėjančio pavasario signalus ir jau šį savaitgalį sulauksime reikšmingo žiemos pabaigos ženklo – sumėlynuos pirmosios žibutės,...