Klevų sula – sula, tai maistinių medžiagų tirpalas sukauptas medžio šaknyse. Pavasarį sula perduodama po žiemos atsigaunančiam medžio vainikui. Sula pradeda bėgti, kai paros temperatūra pakyla iki 4-6° C ir 2-3 savaites būna tinkama gerti.
Klevų sula turi apie 4 procentus cukraus, ją galima panaudoti kokteiliuose, gaminti kisielių, girą. Sulos receptų rasite čia.
Sula – maistinių medžiagų, sukauptų medžių šaknyse, tirpalas, kuris pavasarį perduodamas po žiemos atsigaunančio medžio vainikui. Iš klevų...
Šiemet kai kurie žmonės klevų sula mėgaujasi jau vasarį. Planuojantiems ją tekinti aplinkosaugininkai primena, kaip tai daryti, kad nepažeistų...
Liaudies medicinoje sula buvo prilyginama vaistui, manyta, kad ji padeda sustiprinti per žiemą nusilpusį imunitetą, pašalina iš organizmo...
Pavasarį į miškus suskumba ir sulos mėgėjai, tačiau prieš leidžiant šį sveikatai nepaprastai naudingą gėrimą, būtina žinoti kelis svarbiausius...
Gamta siunčia artėjančio pavasario signalus ir jau šį savaitgalį sulauksime reikšmingo žiemos pabaigos ženklo – sumėlynuos pirmosios žibutės,...