Patikėkite – plėšytos vištienos receptas grilio sezono metu jums bus reikalingas tikrai ne vieną kartą. Tad šį receptą tikrai verta išsisaugoti. Plėšyta vištiena pravers ruošiant sumuštinius, suvožtinius, picą ir kitus patiekalus.
kečupas
9 straipsnių
Kečupas (angl. ketchup) – koncentruoto skonio maisto produktas, pagamintas naudoti kaip prieskonis arba papildyti padažams, suteikiantis specifinį pikantišką skonį ir kvapą. Spalva priklauso nuo bazei panaudoto produkto, konsistencija – tiršta.
Senuosiuose tradiciniuose receptuose kaip bazė buvo naudojami kiaušinių baltymai, grybai, austrės, midijos, graikiniai riešutai ir kt.
Parduotuvių lentynose gyventojai neberanda dar vienos pamėgtos ukrainietiškos prekės – kečupo „Chumak“. Dėl karo Ukrainoje sustojus eksportui, Lietuvos prekybos vietose išpirktos visos jo atsargos.
Tinklaraštininkė Agnė atliko cukraus kiekio maiste tyrimą ir liko priblokšta: nepatikėsite, kur jo radau (51)
Mokslininkai gausų įvairių cukrų vartojimą sieja su širdies ir kraujagyslių ligomis, sumažėjusiu imunitetu, vėžiu, smegenų insultu, diabetu, antsvoriu, virškinimo sutrikimais, dantų ėduonimi, todėl sveikos mitybos specialistai rekomenduoja kuo mažiau vartoti daug cukrų turinčių produktų. Instagrame ...
Kečupas – nepamainoma priemonė grožio procedūroms, automobilio poliravimui, rūdžių šalinimui ir ne tik (36)
Jei šaldytuve radote senokai užsistovėjusį kečupą, neskubėkite jo išmesti. Jį galima panaudoti kitoms reikmėms, ne vien maistui.
Pomidorų padažai ir kečupai – dar vienas liaudyje populiarius produktas, kuris ypač išpopuliarėja vasarą, o ir šiaip daugelis įpratę juo paskaninti viską, kas neskanu. Taigi nusprendėme pažiūrėti, kas gi slypi juose.
Įmonės „Suslavičius-Felix“, nuo 2000 m. priklausančios grupei „Orkla ASA“, valdyba nusprendė gamybą perkelti iš Lietuvos į Švediją, Austriją ir Latviją.
Maisto produktus galima naudoti ne tik valgiui ruošti, bet ir įvairiais kitais tikslais.
Didžiausia šiuolaikinės Lietuvos rykštė – emigracija – muša ir į vidaus rinką besiorientuojančius verslininkus.
Kaip atsirado kečupas? Kokia jo skonio paslaptis? Kodėl yra daug rūšių garstyčių, bet tik viena – kečupo?