Užteks: 2-3 porcijoms (10-12 mažų blynų) Tešlos ruošimas: 5 min Kepimas: 20 min Iš viso: 25 min
grikių miltai
5 straipsnių
Vienas iš dažniausiai naudojamų produktų kasdieniame maisto ruošime – miltai. Jų beriame į konditerinius gaminius, rytinius blynus, kepame duoną. Populiariausi miltai yra malami iš kviečių, nes iš jų pagaminami beveik du trečdaliai visų kasdienių valgių, tačiau miltų rūšių pasirinkimas Lietuvoje – k...
Daugelis mūsų pagalvoję apie miltus net nedvejodami parduotuvėje ieškome įprastų rafinuotų kvietinių miltų. Šie, ne patys naudingiausi, miltai nukonkuravo visus likusius. O jų yra pačių įvairiausių: grikių, avižų, kukurūzų, ryžių, žirnių…
Namų sąlygomis grik ių išlukštenti neįmanoma, tad žmogui, užsiauginusiam kelis maišus šių kruop ų, reikėtų kreiptis į bet kurį grikių gamintoją. Taip sako vienos įmonės grikių kruopų gamybos vadovas Gintautas Krivickas.
Vasarą gaminu tokius užkandžius, kuriuos galėčiau karštą dieną vežtis į gamtą, jie greitai nesugestų, tačiau būtų patrauklūs vaikams. Idealus variantas - anytos kažkur išgirstas sveikuoliškų sausainių receptas.