Giedrius Prakapavičius

Naujas problemos židinys – Lietuvą užplūdusios avys, kurių niekam nereikia (14)

Skatinimas vietoje karvių ir kiaulių auginti avis ūkininkams atsisuko kitu galu. Vidaus rinkoje avienos turime per daug, o eksportui – per mažai....

Miestiečiai keliasi į kaimą ir tampa savo laiko šeimininkais (9)

Tuštėjantį ir senstantį kaimą atranda pasaulio matę, sprangią emigracijos duoną krimtę ar tiesiog miestu pasibodėję lietuviai. Į kaimą...

Panašėjame į vakariečius: lietuviai pamėgo produktą, be kurio prancūzai savo stalo neįsivaizduoja (1)

Iš avių pieno sūrius gaminantys ūkininkai teigė, kad šis pienas yra ypatingas, o sūriuose galima rasti prancūzišką prieskonį. Vis dėlto Lietuvoje...

Didžiulė sėkmė: ūkininkas niekaip negali atsiginti pirkėjų (1)

Net ir pats mažiausias ūkis, įdėjus pakankamai pastangų ir darbo, kada nors gali tapti pelningu verslu. Tuo įsitikinti galima pabendravus su Giedriumi...

Ekologiškame ūkyje spaudžiami išskirtiniai sūriai (3)

Inturkės kaime (Molėtų r.) įsikūręs vienas stambiausių šalyje Giedriaus Prakapavičiaus ekologinis avių ūkis garsėja savo sūriais, jogurtu. Nors...