Gavėnia

Gavėnia

Gavėnia – intensyvesnio krikščionių pasninko, maldos, atgailos ir gerų darbų laikotarpis prieš Velykas skirtas Kristaus kančioms ir mirčiai už žmonių nuodėmes prisiminti.

Airių Velykų tradicijos skamba išties keistai: nuo silkės laidotuvių iki švęsto vandens gėrimo Airijoje itin populiaraus jautienos troškinio receptas

Įprastai per Velykas Lietuvoje žmonės eina į bažnyčią, sėda prie vaišių stalo ir artimųjų rate ridena įspūdingai margintus kiaušinius. O, ar...

Prof. Rimvydas Laužikas: Užgavėnės Žemaitijoje skyrėsi nuo aukštaitiškų ir tradicijomis, ir valgiais

Užgavėnės – tai tarsi pirmas žingsnis pavasario link, kai po tamsios žiemos norisi jas švęsti skanaujant gardžius patiekalus . Nors jos mums...

Senovinis Užgavėnių patiekalas – sotus kiaulienos šiupinys

Senovėje, švenčiant Užgavėnes , žiemos išvarymo šventę, buvo leidžiama paskutinį kartą gausiai ir riebiai pavalgyti, nes kitą dieną...

Užgavėnių valgiaraštyje populiariausi – blynai ir kakava

Užgavėnės – simboline švente, žyminti šaltojo sezono pabaigą ir pasiruošimą pavasariui. Visoje Lietuvoje spalvingi persirengėliai ir įvairios...

Atvelykio koncertuose Vilniuje ir Biržuose – giesmės iš senųjų bernardinų rankraščių

Atvelykio savaitgalį, balandžio 23 ir 24 d., Vilniaus arkikatedros bazilikos choras „Schola Gregoriana Vilnensis“ kviečia į du koncertus Biržuose ir...

1 2 3 4 5 6 7 8