Fermentas – baltyminis katalizatorius, paspartinantis organizme vykstančias chemines reakcijas tūkstančius kartų. Be fermentų šios reakcijos nevyktų arba vyktų labai lėtai, ir organizmai negalėtų egzistuoti. Fermentai naudojami kaip vaistiniai preparatai, kaip reagentai ar biocheminiai rodikliai diagnozei nustatyti. Šiuo metu ištirta daugiau kaip 3000 fermentų.
Pasak RVUL Ūminių apsinuodijimų skyriaus ir Toksikologijos reanimacijos ir intensyvios terapijos skyriaus vedėjos Gabijos Laubner , pankreatitas yra tik...
Dantų pastos tobulinimui per metus didžiosios kompanijos išleidžia apie 700 milijonų dolerių. Bet tokios investicijos apsimoka, nes kiekvienas...
Gruodžio mėnesio pradžioje mokslininkai pranešė kai ką neįtikėtinai svarbaus: 50 metų senumo mįslė apie baltymus gali pagaliau būti paaiškinta...
Kosmetologė Irena Baubinienė sako, jog hialurono rūgštis ne be priežasties yra vadinama geriausiu mūsų odos drėkikliu. Ką turėtume žinoti apie...
COVID-19 pasižymi itin plačiu ligos sunkumo spektru: nuo besimptomių atvejų (arba nepastebėtų simptomų) iki fatalinės baigties, tarp šių...