Šiems pietums pagaminti daug ingredientų nereikia – gardžią morkų sriubą išvirsite iš kelių daržovių. Trintą sriubą patiekite su sočiomis empanadomis – jų niekas neatsisakys. Morkų sriuba su empanadomis – tai, ko reikia kiek vėsesnę dieną.
daržovės
1073 straipsnių
Daržovės – vienmečiai, dvimečiai ir daugiamečiai žoliniai augalai, kurių įvairios sultingos dalys vartojamos maistui. Mitybos prasme nuo daržovių skiriami vaisiai, kurie dažniausiai auga ant sumedėjusių augalų (medžių, krūmų, krūmokšnių) ir paprastai būna saldūs. Pvz., braškės ir bananai auga ant žolinių augalų, bet yra vaisiai, o ne daržovės.
Paruoškite pusryčiams buritą – gardų paplotį su kumpiu, daržovėmis ir kiaušiniene. Tai sotus patiekalas, tinkamas ruošti tiek namuose, tiek pikniko metu. Valgykite pusryčių buritą, kol karštas.
Priklausomai nuo konkrečios problemos, yra keli būdai, kaip išgelbėti augalus.
Lietuvos šiltnamių asociacija skelbia, kad dalis ant gyventojų stalo patenkančių daržovių gali būti rusiškos. Daržovių augintojai sako, kad tokius duomenis rodo tarptautinis tyrimas. Kaip rusiška produkcija atkeliauja į Lietuvą? Apie tai buvo kalbama LNK žiniose.
Pigiausiai vaisius, daržoves bei pieno produktus, esančius dažno vartojimo prekių krepšelyje, galima įsigyti žemų kainų prekybos tinklo „Lidl“ parduotuvėse, rodo kovo 19 d. įmonės „SeeNext“ atliktas tyrimas. „Lidl“ ne tik užtikrina žemas šių produktų kainas, bet ir įvairiais būdais rūpinasi aukšta j...
Virtuvės šefai pataria, kaip laikyti nuskustas daržoves – išliks kaip šviežios net iki dviejų savaičių (1)
Būna, kad nuskutate daržovių daugiau, nei reikia patiekalui. Neskubėkite išmesti. Virtuvės šefai Paulius Lenkšas ir Pavels Matveks pataria, kaip nuskustas daržoves išlaikyti šviežias ir traškias ilgą laiką.
Itin rekomenduojame pasigaminti daržovių sultinio. Tai puikus patiekalas švenčių vaišių nualintam organizmui. Prie daržovių sultinio patiekite ir kruasanų su špinatais ir varške.
Didesnis maisto pigimas Lietuvoje gali vėluoti, augintojams ir perdirbėjams apeliuojant į klimato sąlygas ir didelius veiklos kaštus, o smulkiajam prekybos verslui metant akmenį į konkurencijos padėtį mažmeniniame segmente. Maisto kainos šalyje sustingo ties senokai matytu lygiu ir neskuba žengti nu...
Į lietuvių pamėgtą Atlanto vandenyno skalaują Tenerifės salą su šeima atostogauti nuvykusi kaunietė Diana teigia negalėjusi savo akimis patikėti, kai parduotuvėje pamatė bulvių kainas. „Pigiausios – beveik 2 eurai, bet buvo ir tokių, kurių kilogramas kainavo 11,5 Eur, niekada neįsivaizdavau, kad bul...
Trumpam atšilus orui gyventojai pradėjo planuotis, ko ir kiek šiemet sodinti, kad būtų galima vėliau džiaugtis savo darbų vaisiais.
Prieš kelis dešimtmečius sudaryta dieta daugelį nustebino netikėtu patarimu – dabar ją liaupsina medikai (1)
Ši praėjusio amžiaus pabaigoje sudaryta dieta prilygo revoliucijai mitybos ir širdies bei kraujagyslių ligų gydymo srityje – būtent tokiu tikslu buvo sudarytas specialus mitybos planas. Idėjos apie mažai riebalų ir daug skaidulų turinčio maisto sveikatinamąsias ypatybes daugelį šokiravo. Naujovė buv...
Maisto tinklaraščio „Gamink su Audrone“ autorė Audronė Zemenskienė viščiuką dažniausiai kepa šventėms. O vištienos ketvirčius, kumpelius ar blauzdeles – dažniau. Viščiuką kepa rankovėje, sako, tai vienas mėgstamiausių ir patikimiausių būdų. Tinklaraštininkė yra atradusi metodą, kaip kepti, kad mėsa ...
Neabejotinai keptų ryžių su daržovėmis ragavote azijietiškos virtuvės restorane, tačiau šį patiekalą nesudėtinga pasigaminti ir namuose. Nustebsite, kaip viskas paprasta. Keptus ryžius su daržovėmis valgykite vienus ar patiekite prie vištienos ar kiaulienos patiekalų.
Šviežumas – „Iki“ vizitinė kortelė: vaisių ir daržovių kelias pas pirkėjus prasideda nuosavoje mini-laboratorijoje ant ratų (3)
Traškūs agurkėliai, sultingi pomidorai, kvapnūs obuoliai ir tobulai sunokę bananai – vaisių bei daržovių šviežumas dažnam tampa svarbiausiu kriterijumi renkantis parduotuvę. Ne be reikalo kokybę vertinantys pirkėjai suka į „Iki“ parduotuves. Ypač platus šviežių gėrybių asortimentas yra „Iki“ stipryb...
Kokias daržoves geriau valgyti: šviežias arba virtas? Jei pagalvojote, kad geriau žalias, neapsirikote. Bet jei spėjote, kad virtas, irgi neapsirikote. Nustebote? Taigi, verdant dalis kai kurių maisto medžiagų, pavyzdžiui, vitamino C, suardomos. Štai garuose virtuose brokoliuose vitamino C...
Išskirtinės kokybės šviežutėliai sultingi vaisiai ir skanios daržovės – už prieinamą kainą. Ieškantiems tokių gėrybių parduotuvėse, prekybos tinklas „Iki“ vasarį pateikė naujieną: nauju privačiu prekės ženklu pažymėtą „Bon Via“ produkciją. Joje – tobulai sunokusios gėrybės ir išplėstas ekologiškų va...
Pirkėjai atrodo būdą, kaip vaisių ir daržovių įsigyti perpus pigiau, – prekybos tinklo vadovas neslepia šypsenos (6)
Nuo šių metų pradžios mažmeninės prekybos tinklas „Norfa“ pirkėjams pasiūlė naujovę, kuria siekiama sumažinti vieną didžiausių XXI a. problemų – maisto švaistymą. Kiekvieną pirmadienį, nuo 14 val. šiame prekybos tinkle vaisių ir daržovių galima įsigyti už pusę kainos. Tiesa, pirkėjai jau spėjo pergu...
Kai nėra laiko, o alkis pjauna, puikus sprendimas – pasigaminti sotų sumuštinį su dešra, sūriu ir įvairiomis daržovėmis. Puikaus skonio sumuštinis didelis, tad pasisotinsite ne vienas.
Toks jautienos didkepsnis nepadarys gėdos net patyrusiam virtuvės asui. Sultingas kepsnys su įvairiomis daržovėmis – kas gali tokiam skoniui atsispirti. Šio didkepsnio užteks dviem porcijoms.
Nori nenori daržovių pjaustymas virtuvėje atima daug gražaus laiko. Vis tik yra gudrybių, kurios šį etapą gali sutrumpinti iki minimumo. Virtuvės šefai Paulius Lenkšas ir Pavels Matveks viena tokia ir dalijasi. Tai greičiausias būdas supjaustyti pomidoriukus, tikina profesioanalai.