baltoji mišrainė

19 straipsnių

Baltoji mišrainė – mišrainė, kurios pagrindą sudaro virtos pjaustytos bulvės ir kietai virti pjaustyti kiaušiniai. Taip pat dedama žaliųjų žirnelių, raugintų agurkų, viskas uždaroma majonezu. Kartais dar dedama virtos mėsos arba daktariškos dešros. Dažniausiai patiekiama prie šaltų mėsos patiekalų arba valgoma kaip garnyras.

Kristina Pišniukaitė

Tikiu, kad daugumos lietuvių visa Velykų diena daugiau mažiau sukasi aplink stalą, todėl siūlau paruošti daugiau užkandžių, kurie tinkami visai dienai bei patinka ir suaugusiesiems, ir vaikams. Karštais patiekalais papildomai neapsikraukite – užkandžių puikiai užtenka, be to, juk nesinorės visą laik...

Giedrė Petkevičė

Pakelkite ranką, jei jūsų stalo garbingoje centrinėje vietoje nesipuikuoja balta mišrainė. Šis visiems iki kaulų smegenų pažįstamas patiekalas pas mus atkeliavo iš Rusijos, tačiau gerbėjų turi daugelyje šalių – ne tik Europoje, tačiau ir Mongolijoje, Lotynų Amerikoje.