Avižinė košė su obuoliais ir riešutais yra maistingas, gardus pusryčių receptas. Mitybos specialistai rekomenduoja, kad pusryčiai būtų sotūs ir maistingi. Avižinė košė su obuoliais ir riešutais – tikrai užtikrins reikalingų medžiagų kiekį.
avižos
52 straipsnių
Aviža (lot. Avena) – miglinių (Poaceae) šeimos augalų gentis.
Bėgant metams angliavandeniai įgijo prastą reputaciją. Žmonės dažnai juos sieja su svorio padidėjimu, 2 tipo diabetu ir įvairiomis kitomis sveikatos būklėmis.
Sukūrė inovatyvius produktus – augalinius gėrimus iš avižų ir grikių: jie padės užkirsti kelią labai paplitusioms ligoms (1)
„Šiandien bet kurioje didesnėje parduotuvėje galima įsigyti augalinių gėrimų – pagamintų naudojant augalines žaliavas, tai yra, grūdus, riešutus, vaisius ir taip toliau. Tyrimai rodo, kad JAV net 75 proc. jaunimo tokius gėrimus vartoja kasdien. Tačiau jų sudėtis dvejopa – pavyzdžiui, juose daug sint...
Lietuvoje avižas auginančios ir perdirbančios įmonės sako, kad šis augalas dėl savo naudingumo žmogaus sveikatai ypač mėgiamas vartotojų.
Išbandė Youtube triuką, kaip vos iš vieno ingrediento pasigaminti veido pudrą, ir liko maloniai nustebinta: daugiau nereikės tam leisti pinigų (1)
Man visada magėjo išbandyti populiarius Youtube grožio triukus, kurie žada neįtikėtinus rezultatus. Ilgai rinkausi, kuris bus tas pirmasis. Nenorėjau veido apsiklijuoti lipnia juosta, kad galėčiau jį „teisingai“ padengti kontūravimo priemonėmis ar akių šešėliais. Bet galiausiai radau vieną, kuris pa...
Užkandžiai tarp pagrindinių valgymų malšina alkį ir suteikia organizmui visų reikiamų medžiagų. Žinoma, svarbu sumaniai pasirinkti patiekalus užkandžiams ir būti pasiruošusiems, kai užklumpa alkis. Daugybė sveikų užkandžių yra ne tik vertingi, bet ir gardūs. Dietologai parinko 10 užkandžių, kurie pa...
Kai virš galvos pakimba užkrečiamų ligų, klimato kaitos ir netgi branduolinio karo grėsmės, norisi bent šiek tiek daugiau užtikrintumo. Laimei, mūsų ramybė iš dalies – mūsų pačių rankose: tiesiog derėtų pasirūpinti kai kuo, kuo tikrai galime, pavyzdžiui, maisto atsargomis.
Vargina aukštas kraujo spaudimas? Mokslininkai teigia, kad kai kurie maisto produktai gali iš karto sumažinti kraujospūdį, o teigiamas poveikis išlieka ilgalaikėje perspektyvoje. Ar žinote, kokie tai produktai?
Subalansuoto meniu užtikrinimui svarbu valgyti kuo skirtingesnį maistą, todėl ruošiant įvairius patiekalus reikėtų nepamiršti ne tik vaisių, daržovių, mėsos, žuvies, pieno, bet ir grūdinės kilmės produktų.
Norint sumažinti blogojo cholesterolio kiekį kraujyje, derėtų valgyti avižas, žalias lapines daržoves, riešutus, sėklas, pupeles ir sojų pieną, teigiama Toronto universiteto mokslininko Davido Jenkinso atlikto tyrimo išvadose.
Specialistas patarė, ką rinktis pusryčiams: padės sumažinti cholesterolio kiekį ir sustiprins imunitetą (25)
Atrodytų, kad rudeninės darganos, laikas kuomet ištisai būname uždarose patalpose (mokyklose, darbovietėse, namuose) ir tai lydintis ligų sezonas – dar toli. Tačiau ruoštis reikia jau dabar, nes norint išvengti peršalimo ligų, imunitetą stiprinti būtina iš anksto. BENU vaistininkas Marius Lukštaraup...
Socialinius tinklus sužavėjusio avižinio apkepo receptas: sveikiems, lengviems ir skaniems pusryčiams (17)
Sveika, greitai paruošiama ir be galo skani maistingų pusryčių alternatyva. Taip vadinamas tikra socialinių tinklų sensacija pasaulyje tapęs avižinis apkepas, kuris jau spėjo užkariauti ir lietuvių virtuves. Tai neturėtų kelti nuostabos, nes šis patiekalas be visų minėtų privalumų puikiai tinka ir n...
Pusryčiai kiekvienam, ypač augančiam organizmui, yra svarbi dienos pradžia. Tačiau dėl greito gyvenimo tempo ir netinkamai susiformavusių įpročių jie dažnai praleidžiami arba pasirenkami netinkami. Kaip šį įprotį prisijaukinti ir kokius receptus rinktis, kad kas rytą jūsų vaikai pasistiprintų ir ska...
„Facebook“ socialiniame tinkle dalinamasi informacija apie tai, kad daugelio kasdien vienu ar kitu pavidalu vartojama grūdinė kultūra – avižos – augdamos savyje subrandina 16 skirtingų neurotoksinų. Ši informacija – neteisinga.
Artėja Naujieji metai ir, tikėtina, kad, kaip ir pernai, sau pažadėsite – „nuo šio valgysiu sveikesnį, labiau subalansuotą ir naudingesnį maistą“. Kitas tikslas, kurį daugelis sau išsikelia – „nuo šiol nepraleisiu pusryčių ir jie bus ne sumuštiniai, o kokybiškas, naudingas maistas“. Visgi, realybė t...
Ruduo – ypatingas visiems košių mylėtojams, nes spalio 10 d. minima Pasaulinė košės diena, po kurios jos sezonas oficialiai prasideda. Dubenėlis šiltos ir kreminės avižinės košės – tai bene populiariausias pusryčių patiekalas ne tik visame pasaulyje, bet ir Lietuvoje. Tačiau daugeliui žmonių košė si...
Šiuo metu Lietuvoje vystoma nauja avižų veislė – „Herkuless Baltic“, kurios sumanytojų užmojai – tapti švariausia pasaulyje ir sulaukti tarptautinių rinkų pripažinimo.
Stipresnis imunitetas ir atsparumas virusams? Dailėjančios kūno linijos ir daugiau energijos? Sotumo jausmas ir retesnis užkandžiavimas? Visiems šiems klausimams tinka vienas atsakymas – avižinė košė. Nors šio patiekalo nauda neabejoja daugelis, tačiau ne kiekvienas žino, kiek daug naudingų savybių,...
Skaičiuojame jau aštuntą karantino savaitę, todėl minčių, ką pasigaminti – neišvengiamai pritrūksta. Tačiau nustebsite, kiek patiekalų galite sukurti su paprasčiausiu ingredientu, esančiu kiekvieno iš mūsų spintelėse. Ir tas ingredientas – tai avižos.
Norint sureguliuoti kraujospūdį, neretai pakanka pakeisti mitybą. Tyrimai rodo, kad kai kurie maisto produktai iš karto sumažina kraujospūdį, o teigiamas poveikis išlieka ilgalaikėje perspektyvoje.