Paskutinėmis savaitėmis vis dažniau išgirstama naujienų, kad užsidarė viena ar kita maitinimo įstaiga. Visi savininkai tarp priežasčių mini praėjusiais metais padidėjusią mokesčių naštą – pridėtinės vertės mokestis (PVM) nuo laikinai sumažinto iki 9 proc. koronaviruso metu grįžo į įprastą 21 proc.
Arminas Darasevičius
14 straipsnių
Į „Michelin“ gidą įtraukti restoranai kabinasi lenteles ir žada nekeisti kainų: dabar žaidžiame pasaulio lygoje (15)
Praėjus savaitgaliui „Michelin“ gide atsidūrusių restoranų vadovai pripažino, kad sulaukė kiek didesnio lankytojų srauto, nors aiškias išvadas daryti dar anksti. Jie džiaugėsi sulauktu dėmesiu ir nurodė, kad paminėjimas „Michelin“ reiškia, jog dabar Lietuvos restoranai „žaidžia pasaulinėje lygoje“. ...
Naują asociaciją įkūrę virtuvės šefai: jei nesigelbėsime patys, išnyksime iš gastronomijos kultūros žemėlapio (3)
„Mes ne tik maitiname žmones, mes kuriame charakterį, savo veidą, nuotaiką, galiausiai – ir Lietuvos kulinarijos, ir kultūros identitetą“, – sako restoranų „Somm“, „Dine“ bendraturtis, someljė Arminas Darasevičius. „Ir tai yra daugiau nei verslas“, – jam pritaria vienas geriausių Lietuvos virtuvės š...
Šiandien iš 150 mln. eurų, žadėtų verslui pirmajame pagalbos pakete, išdalinti 2,1 mln. eurų. Anot verslo atstovų, situacija – skandalinga, mat subsidijų esmė – greitis, o sunkiai besiverčiančioms įmonėms svarbi kiekviena diena. Tačiau Ekonomikos ir inovacijų ministerija atkreipia dėmesį, kad paskel...
Restoranų savininkai tapę situacijos įkaitais – per karantiną veikti negali, tačiau maisto pristatymo platformos, tokios kaip „Wolt“ ar „Bolt“, nuo jų pardavimų atskaito nemažą dalį – 30 procentų. Dalis tokiomis sąlygomis atsisako dirbti, kiti dirba su lūkesčiais, kad pavyks išlaikyti peilių aštrumą...
Atsiradus naujiems ribojimams verslui ir neišplėtus valstybės paramos, galinčios padėti išsaugoti darbo vietas, muzikos prodiuserio Martyno Tylos teigimu, netrukus laukia bankrotų banga. Pasak jo, verslas, apimantis pramoginius ir kultūrinius renginius, susitraukė 90 procentų.
Pirmadienį vykusiame vyno ir desertų derinių čempionate „Wine + Dessert 2018“ pagrindinį – Auksinių šakučių – prizą iškovojo restorano „Nineteen18“ komanda, antrąją vietą pasidalijo restoranai „Sweet Root“ ir „Dine“, specialiais prizais apdovanoti „Restoranas 4“, ,,Telegrafas ir Atelier Wine Boutiqu...
Pirmadienio vakarą surengtas jau XIII atviras Lietuvos someljė čempionatas „Acqua Panna San Pellegrino Grand Prix“. Atvirojo čempionato nugalėtojas, ginantis savo titulą jau trečius metus, – someljė Martynas Pravilonis, atstovaujantis „Kempinski“ viešbučiui, skelbiama pranešime spaudai. Šis laimėjim...
Šiais metais vykusiame jau aštuntajame vyno ir desertų derinimo čempionate, kuriame rungėsi 18 tarptautinių virėjų, konditerių ir someljė komandų, pergalę iškovojo sostinės restoranas „Time“. Rungdamiesi dėl „auksinės šakutės“ įvertinimo dalyviai teisėjų komisijai pristatė specialiai čempionatui suk...
Pavasarį itin išaugus alkoholio akcizams, mažėjo visų rūšių alkoholio pardavimai, skaičiuoja alkoholio pardavėjai. Didžiausias sumažėjimas fiksuojamas parduodant vynus, mažiausi praradimai tarp vadinamųjų „bambalių“ arba stipraus alaus gamintojų.
Alkoholio pardavimų rezultatai akivaizdžiai parodė tai, ką someljė sakė dar prieš pakeliant akcizus – labiausiai nukentės tie gėrimų segmentai, kurie skirti kultūringam vartojimui. Akcizas vynui buvo padidintas dvigubai daugiau, nei alui ar stipriam alkoholiui ir šiuo metu yra penktas pagal dydį Eur...
Jau šį vakarą paaiškės, kas tapo geriausiu šių metų Lietuvos restoranu. Iki šiol jums pristatėme 20 į geriausiųjų trisdešimtuką patekusių Lietuvos restoranų, o dabar siūlome susipažinti su dar penkiais, kurie užėmė 10–6 vietas.
Ketvirtadienį, birželio 22 d., trečioji „Nacionalinė ekspedicija“ išsiruoš į kelionę, kurios metu plauks specialiai pastatytu vytinės tipo upių laivu „Vytautas Didysis“. Ekspedicijos sumanytojas, žurnalistas Edmundas Jakilaitis pasidalino unikalaus laivo gamybos vaizdais.
Ištaigingoje menėje susirinkę svečiai ragavo vyną. Vieni teigė, kad jiems vyno skonis tiesiog bjaurus, kitiems – pakenčiamas, o treti negalėjo suprasti, kuo visi skundžiasi. Tuo tarpu ten buvusiam stiklininkui Klausui Riedeliui kilo mintis – vynas tas pats, tačiau visų taurės skirtingos, tai galbūt ...