akvakultūra

akvakultūra

Akvakultūra – vandens organizmų, tokių kaip žuvys, moliuskai, vėžiagyviai ir vandens augalai, auginimas. Akvakultūra apima organizmų auginimą gėlame ir sūriame vandenyse kontroliuojamomis sąlygomis. Tai priešprieša komercinei žūklei, kuri surenka natūralioje aplinkoje augančius gyvius. Daugiausiai išplėtota Azijoje.

Lietuvos tvenkinių ir žuvies fermų ateitis – krevetės?

Krevečių ištekliams vandenynuose senkant, vis daugiau perspektyvų atsiveria akvakultūros ūkiams.

Laukinės žuvys – nauja sveikos mitybos tendencija

Žuvis ir jūros gėrybės yra ne tik vieni sveikiausių maisto produktų planetoje. Tvari žuvininkystė bei jos produktų gamyba – mažiausiai aplinkai...

Atsinaujinusi VDU Žemės ūkio akademija: naujos studijų programos ateities specialistams atveria karjeros galimybes (2)

Nepaisant to, kad žemės ūkis – vienas iš sparčiausiai technologinę pažangą kuriančių sektorių, aukštąjį išsilavinimą turinčių darbuotojų...

Žuvies produktai, apipinti mitais ir legendomis: 10 mitų, kuriuos turite žinoti

Šiais laikais vis daugiau diskutuojama apie sveiką ir subalansuotą žmogaus mitybą. Sveikatingumo ekspertai sutartinai teigia, kad kiekvieno žmogaus...

Laukinė ir tvenkiniuose užauginta žuvis – kuri palankesnė mūsų sveikatai?

Parduotuvėse galima rasti ne tik platų žuvų rūšių asortimentą, bet ir susidurti su skirtingais jų užauginimo būdais. Pastaraisiais metais...