Sunerimusios pacientės gydytoja pirmiausia pasiteiravo, ar ji nėra sūraus maisto mėgėja. „Uoj, ne“, – išgirdo patikinimą. Be to, moteris užtikrino, kad ir mineralinio vandens nevartoja.
2024.09.11 06:15
Šeimos gydytoja pasakė, kokie produktai itin kelia kraujospūdį – suvartojimą reikia mažinti drastiškai
(3)DELFI.lt
FOTO: Shutterstock nuotr.
„Kaip įdomu, niekada nebūčiau pagalvojusi apie tokį ryšį!“ – nuostabos neslėpė dėl pastebimai padidėjusio kraujospūdžio šeimos gydytojos kabineto duris pravėrusi pacientė. Nors vaistus nuo arterinės hipertenzijos ji vartojo sąžiningai, jautė svaigimą ir mirgėjimą akyse, o sistolinis („viršutinis“) kraujo spaudimas siekė 180–190 mmHg. Pokalbis su gydytoja padėjo identifikuoti tikėtiną išbalansuoto spaudimo kaltininką – produktą, kurį pacientė vartojo, norėdama atstatyti dėl karščių ir prakaitavimo organizme prarastus mikroelementus. Šeimos gydytoja Jurga Dūdienė įvardijo ir daugiau „tylių“ sureguliuoto kraujospūdžio priešų.
DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos
Rodyti diskusiją (3)