Pasak Ligoninės direktoriaus dr. Algimanto Pamernecko, įvertinus oro sąlygas ir augančią pacientų eilę, ieškota būdų, kaip gausinti gydytojų, slaugytojų pajėgas, kad visi, laukiantys pagalbos, ją gautų kaip įmanoma greičiau, rašoma pranešime spaudai.

„Įprastai per parą Skubios pagalbos skyriuje pagalbą suteikiame 70-80 traumuotų pacientų. Šį savaitgalį jos prireikė daugiau nei dvigubai didesniam skaičiui pacientų, lyginant su įprastiniu srautu: 170-iai šeštadienį ir 130-iai sekmadienį“, – traumuotų pacientų statistiką komentuoja dr. A. Pamerneckas.

Ligoninės direktorius pabrėžia, kad tam, jog pagalba būtų suteikta kokybiškai ir kaip įmanoma greitai, savaitgalio planus teko keisti ne vienam medikui.

„Tam, kad galėtume pagelbėti visiems, nesėkmingai koją iškėlusiems iš namų, turėjome didinti gydytojų ortopedų traumatologų, taip pat slaugytojų skaičių. Tai reiškia – atimti suplanuotą laiką iš šeimų. Tad dėkoju kolegoms, supratusiems situacijos rimtumą“, – pabrėžia Ligoninės direktorius, sakydamas, kad nenuspėjamumas – pagrindinis iššūkis medikams, pacientus gelbstintiems Skubios pagalbos skyriuje.

„Darbą Skubios pagalbos skyriuje planuojame iš anksto, todėl galimybės įvertinti visas galimas rizikas ir visoms joms pasiruošti nėra. Tai reiškia, kad turime stebėti realią situaciją ir reaguoti operatyviai, tačiau visuomet prašome ir pacientų kantrybės bei geranoriškumo“, – sako dr. A. Pemerneckas.
Iš viso per šį savaitgalį skubią pagalbą RVUL gydytojai suteikė beveik 800 pacientų.

Primename, kad dėl gyvybei pavojaus nekeliančių traumų ar negalavimų pacientai pirmiausia galėtų kreiptis į savo šeimos gydytoją, o jo ne darbo metu (naktį, savaitgaliais, per šventes) – į tą gydymo įstaigą, su kuria jo šeimos gydytojas ar poliklinika yra sudarę sutartį dėl būtinosios pagalbos teikimo paslaugų jam / jai nedirbant.

Kur tiksliai galima kreiptis pagalbos smulkių sužalojimų atvejais – šios informacijos pacientai turėtų teirautis vizitų pas savo šeimos gydytoją metu arba ieškoti Vilniaus teritorinės ligonių kasos interneto svetainėje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)