Matyt, atsižvelgdamas į tai, kad per pandemiją žmonių noras mylėtis niekur nedingsta, šeštadienį Niujorko sveikatos departamentas išleido rekomendacijas, kaip, užėjus begaliniam norui numaldyti sukilusias aistras, nepasigauti koronaviruso.

Svarbiausia, pasirodo, įsikalti sau į galvą – užvis mažiausiai pavojinga pasimaloninti pačiam, rašo „New York Post“.

„Jūs pats esate saugiausias savo paties seksualinis partneris, – nurodoma dokumente. – Masturbuojantis COVID-19 neplinta, ypač jei ne trumpiau nei 20 sekundžių muilu ir vandeniu plausitės rankas (ir rūpinsitės sekso žaisliukų švara) – ir prieš tai darydami, ir tai atlikę.“

Vis dėlto nuo kategoriškai neigiamo požiūrio į intymius virusu neužsikrėtusių porų santykius agentūra susilaikė.

„Antroje vietoje pagal saugumą – asmuo, su kuriuo gyvenate, – nurodė rekomendacijas sudarę departamento atstovai. – Artimas kontaktavimas, įskaitant lytinius santykius, tik su nedidele grupe žmonių padeda užkirsti kelią koronaviruso plitimui.“

Atsitiktinių partnerių prisakyta vengti.

Grupinis seksas, anot agentūros, – taip pat nekoks sumanymas.

Sekso gigantai, paprastai partnerių susižvejojantys internete, esą, turėtų padaryti pertrauką ir elgtis taip, tarytum dabar būtų 2003-ieji.

„Puikių galimybių teikia vaizdo pasimatymai“, – bandoma pasiūlyti pastariesiems.

Tarkim, 45-erių metų šukuosenų stilistas Brianas Magallonesas kalbinamas „New Yerk Post“ nurodė, kad miesto valdžios patarimai jam atrodo puikiai suprantami: jis visiškai sutinka, kad krizės akivaizdoje galima naudotis galimybe pačiam suteikti sau malonumą.

„Masturbacija – saugiausia įmanoma išeitis, – sakė jis. – Dėl to net klausimų nekyla. O jei du žmonės gyvena tuose pačiuose namuose, jie šiaip ar taip dalijasi mikrobais.“

„Kaip elgtis privačioje erdvėje ir su savu gyvenimu – kiekvieno asmeninis reikalas, tačiau vargu ar šitas laikas tinkamas orgijoms, po kurių gali tekti grįžti namo su užkratu“, – samprotavo B. Magallonesas.

Prezervatyvai ir apsiplovimas dabar – svarbūs kaip niekad, akcentuojama atmintinėje. Beje, čia aptariamos rekomendacijos vienu tarpu dingo iš agentūros internetinės svetainės, tačiau tą pačią dieną atsirado.

„Rekomendacijos reguliariai atnaujinamos“, – paaiškino Niujorko sveikatos departamento atstovas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (199)