Dietistė Vaida Kurpienė sakė, kad tai – puikus užkandis, kurį visada galima turėti po ranka. Tiesa, prieš valgant riešutus ar sėklas, reikėtų kai ką svarbaus padaryti.

„Riešutus būtina nuplauti. Vaisius nuplauna visi. Plauname ir mėsą, ir žuvį. Lygiai taip pat reikėtų plauti riešutus ir sėklas. Dauguma jų supurkšti tam tikromis medžiagomis, kad nepelytų. Jas reikia nuplauti“, – Nacionaliniame vėžio institute surengtame Pacientų forume kalbėjo V. Kurpienė.

Tiesa, plauti reikia ne visus riešutus. Šį procesą galima praleisti, jeigu ant pakelio užrašyta, kad riešutai ar sėklos paruošti vartojimui.

Vaida Kurpienė

„Jie dažniausiai būna brangesni. Tai reiškia, kad atsidarę pakuotę juos galite valgyti iš karto, nes kenksmingų medžiagų ten nebėra.

Ekologiškus riešutus ar sėklas draudžiama purkšti chemikalais tai jūs jų išvengiate, bet nuplauti dėl higienos vis tiek verta“, – mano dietistė.

V. Kurpienė davė vertingą patarimą ir tiems, kurių virškinimas sutrikęs.

„Jeigu sutrikęs virškinimas, būtina riešutus ir sėklas mirkyti, nes kai yra dehidratuotas produktas (o riešutai ir sėklos tokie yra), jie sunkiau virškinami.

Kitas dalykas, kad, pamirkius juos vėsiame vandenyje, prasideda dygimo procesas. Jo metu suyra tam tikros medžiagos, kurios virškinimą stabdo, ir atsiranda daugiau bioaktyvių medžiagų, kitaip sakant – antioksidantų“, – pasakojo V. Kurpienė.

Taigi dietistė vakare patarė nuplauti grūdus ar riešutus, pamerkti juos vėsiame vandenyje ir kitą dieną bus galima džiaugtis vertingesniu produktu.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)