Jos teigimu, dabar į dekoratyvinę kosmetiką jau stengiamasi perkelti odos priežiūros priemonių kokybę: „Jau yra kreminių pudrų, kurios turi aktyviųjų medžiagų, tinkamų spuoguotai odai. Ateityje ši tendencija tik stiprės ir [...] nebereikės rinktis tarp grožio ir teigiamo poveikio.“

– Kas slepiasi kosmetikos indeliuose?

– Dažnai susiduriu su nuomone, kad kosmetika – tuštybė, kad ji nebūtina ir kad apie tai kalbėti neverta. Bet iš tiesų kosmetika – pirmiausia odos priežiūros ir higienos priemonės, o ne dekoratyvinė kosmetika (ne priklijuojamos blakstienos ar lūpų dažai), tad mes visi kosmetiką naudojame kasdien.

Kartais vyrai sako, kad jie puikiai gyvena be kosmetikos, bet, pasižiūrėjus į odą, galima pasakyti, kad jie be reikalo taip mano. Juk apsisaugoti nuo saulės poveikio, drėkinti odą tikrai praverstų ir vyrams. Be to, reikia jiems priminti, kad jie irgi naudoja kosmetiką – muilą, skutimosi kremą, dantų pastą.

– Kokios galimos pasekmės, jei oda neprižiūrima?

– Pavyzdžiui, labai svarbi apsauga nuo saulės, nes saulės spinduliai gali sukelti ir vėžinius susirgimus. Taip pat mūsų oda, kaip ir kiekvienas organas, patiria įvairių sutrikimų, tad tinkamai parinktos kosmetikos priemonės gali jai padėti atsigauti. Žinoma, visada reikia ieškoti ir problemos priežasties, bet maskuoti jas – nieko blogo.

Dabar į dekoratyvinę kosmetiką jau stengiamasi perkelti odos priežiūros priemonių kokybę. Tai reiškia, kad priemonės tampa daugiafunkcės. Tarkim, vaistinėse jau yra kreminių pudrų, kurios turi aktyviųjų medžiagų, tinkamų spuoguotai odai. Ateityje ši tendencija tik stiprės ir dekoratyvinės priemonės bus tokios pat, kaip odos priežiūros priemonės, todėl nebereikės rinktis tarp grožio ir teigiamo poveikio.

– Į ką atkreipti dėmesį, ieškant kosmetikos priemonės?

– Trumpai atsakyti labai sudėtinga. Bet svarbiausia pabrėžti tai, kad būtina žiūrėti sudėtį, nes užrašai ant pakuočių labai dažnai prasilenkia su tuo, kas yra tos priemonės sudėtyje. Perprasti sudėtingus cheminių medžiagų pavadinimus labai sunku ir reikia laiko bei noro, tad geriausia pasitikrinti patikimuose šaltiniuose. Taigi prieš perkant reikėtų atlikti nedidelį tyrimą, nes bet kuri medžiaga vienam žmogui gali būti naudinga, kitam – potencialiai pavojinga.

– Ar pakuotė gali šiek tiek pasakyti apie produkto kokybę?

– Taip. Paimkime paprastą drėkinamąjį kremą. Standartinė klasikinė pakuotė, t. y. atsukamas indelis, neleidžia išlaikyti medžiagų stabilumo, nes produktas nuolat reaguoja su deguonimi ir šviesa. Dažniausiai odai naudingos aktyviosios medžiagos yra nestabilios, tad kremai tokiuose indeliuose paprasčiausiai tampa neveiksmingi. Tada žmonės nusiperka kremą ir sako – iš pradžių taip gerai veikė, bet paskui oda priprato. O kremas beorėje pakuotėje su pompa ar tūbelėje jau geriau apsaugotas.

– O kiek kaina rodo produkto kokybę?

– Ir pigus produktas gali būti geras. Standartinis geras kremas, kad ir nuo raukšlių, neturėtų kainuoti daugiau nei 30–50 eurų. Jei mokate daugiau – permokate. Nereikia daug pinigų, kad galėtum gerai pasirūpinti savo oda.