„Šiuo metu į būtinų vaistinėse turėti vaistų sąrašą yra įtraukti skausmą malšinantys, kraujospūdį mažinantys, širdies veiklą gerinantys, glaukomos gydymui skirti vaistiniai preparatai. Taip pat antibiotikai infekcinėms ligoms gydyti, vaistai nuo cukrinio diabeto, depresijos, astmos ir kt. Be to, vaistinėse privalu turėti diagnostinių juostelių gliukozės kiekiui kraujyje nustatyti, sauskelnių ir kitų dažniausiai pacientams reikalingų priemonių", – sako Valstybinės ligonių kasos prie Sveikatos apsaugos ministerijos (VLK) Vaistų kompensavimo skyriaus vedėjas Evaldas Stropus.

Pasak jo, teisės aktai numato, kad vaistinės privalo kasdien turėti į būtinųjų vaistų ir priemonių sąrašus įrašytų PSDF biudžeto lėšomis kompensuojamų vaistų ir MPP. Jei vaistininkas vengia pasiūlyti būtiną turėti vaistą ar jo nesiūlo, nes vaistinė jo neturi, ir vietoje jo bando įpiršti kitą, gyventojai raginami apie tai nedelsiant pranešti teritorinėms ligonių kasoms (TLK).

„Svarbu žinoti, kad į šiuos sąrašus įtraukiami tie PSDF lėšomis kompensuojami vaistai ir priemonės, kurių priemoka yra mažiausia. Taigi pacientas, atėjęs į vaistinę, gali būti užtikrintas, kad joje ras su mažiausia priemoka šiame sąraše įrašytą medikamentą ar MPP ir jam neteks permokėti", – pabrėžė E. Stropus.

Šiuos vaistus ir priemones privalo turėti kiekviena vaistinė – SĄRAŠAS.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją