„Į vaistines užsukę klientai dažnai klausia, kaip teisingai nešioti apsaugines kaukės, kokia yra skirtingų kaukių priežiūra ir dažniausiai daromos pirkėjų klaidos. Norėdami pasikonsultuoti labai daug jų skambina ir telefonu“, – sako „Camelia“ vaistininkė.

I. Sauserytė skaitytojams primena penkis svarbiausius punktus dėl apsauginių kaukių dėvėjimo ir priežiūros:

  1. Apsauginė kaukė kiekvienam pirkėjui turi idealiai tikti, t.y. nesmukti ir priglusti, kad neliktų plyšių. Tik taip yra užtikrinama žmogui reikalinga apsauga.
  2. Geriausią apsaugą siūlančią vienkartinę apsauginę kaukę galima nešioti tik dvi valandas, respiratorių – iki 8 valandų. Daugkartinę kaukę patartina naudoti iki dviejų valandų.
  3. Daugkartinės kaukės viduje pajutus drėgmę, nuplautomis rankomis reikėtų ją pakeisti švaria. Kadangi daugkartinę kaukę naudojame ne kartą, priežiūra yra būtina – po kiekvieno dėvėjimo apsauginę priemonę derėtų išskalbti.
  4. Jei pasirinkote skalbti rankomis, šilto vandens pilname puode pasidarykite muilo tirpalą, į kurį pamerkite kaukę ir ją patrinkite. Vėliau – nuskalaukite po tekančiu vandeniu.
  5. Skalbimo mašinoje daugkartinę kaukę skalbkite ne žemesnėje nei 60oC temperatūroje, o vėliau lyginkite iki sausumo.
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (25)