Jaunystė ir grožis nėra vieninteliai grupės „Magnit“ lyderės K. Ivanovos ginklai. Dvidešimt aštuonerių metų moteris yra pasiekusi ne vieną ambicingą savo gyvenimo tikslą ir teigia, kad ateityje jų tik daugės. Savo sėkmės formule ji mielai sutinka pasidalinti, tačiau perspėja, kad skaitytojai neišgirs nieko paslaptingo – viskas racionalu ir paprasta.

„Nebūčiau tokia energinga ir veikli, jeigu tinkamai nesirūpinčiau savo sveikata. Tai vienas nuo kito neatsiejami dalykai“, – sako Kristina. Grožio salono įkūrėja stebina savo mintimis. Pasak jos, grožis tai ne tik kosmetikos priemonėmis padailintas veidas ir kūno priežiūros paslaugų išlepintas kūnas.

„Mūsų vidus atsispindi išorėje. Tai kaip veidrodėlis. Tikiu, kad žmogus gražiausias būna tada, kai tarp dvasios ir kūno vyrauja harmonija. Sveikas žmogus spindi ir iš išorės.“ Moteris tikina, kad rūpintis vien tik fizine sveikata neužtenka. Dvasinės savijautos taip pat nereikia užmiršti. „Savo kūnui skiriame gana daug dėmesio. Sunegalavę iškart kreipiamės į medikus. Bet įsiklausyti į savo emocinę būklę pamirštame“, – tvirtina Kristina, kuri jau ne vienerius metus rūpinasi visapusiu savęs tobulinimu.

Dainininkė nedvejodama sutinka, kad vienas svarbiausių įvykių jos gyvenime buvo tinkamų studijų pasirinkimas. K. Ivanova Klaipėdos universitete studijavo visuomenės sveikatos studijas, vėliau žinias gilino magistrantūroje. Būtent universitete praleisti metai Kristinai suteikė sveikos gyvensenos pagrindus. „Studijuodama visuomenės sveikatos studijas jaučiausi puikiai. Ši sritis man buvo be galo įdomi, todėl stengiausi kuo daugiau iš jų pasiimti“, – prisimena moteris. Anksčiau gražuolė gyveno ne tokį rūpestingą gyvenimą. Dabar prieš ką nors darydama gerai apgalvoja, kokius padarinius tai sukels sveikatai, emocinei būklei.

„Mėgstu rūpintis savimi. Tam man niekada nepritrūksta laiko“, – tikina žinoma moteris, mėgstanti aktyvų laisvalaikį. Kristina laisvą laiką leidžia plaukiodama irklente, važinėdama riedučiais, o žiemą čiuožinėdama pačiūžomis. „Mano nuomone, ne taip jau svarbu, kokią sporto šaką pasirinksite. Svarbiausia, kad ta veikla teiktų džiaugsmą. Nesivaikykite madų ir nieko nedarykite per prievartą“, – patarimais dalijasi K. Ivanova.

Paklausus, kokie dar veiksniai užtikrina žvalų ir energingą moters gyvenimą, Kristina ilgai nesvarsčiusi atsako: visose gyvenimo situacijose svarbiausia balansas. „Esu atlikėja. Būna naktų, kuomet koncertuoti baigiame trečią valandą, tačiau išskyrus tokius momentus miegoti stengiuosi nueiti bent jau vienuoliktą valandą vakaro. Esu pastebėjusi, kad kuomet užmiegu tokiu metu, kitą dieną jaučiuosi žvaliausiai. Savo dienotvarkę planuoju taip, kad jausčiausi pailsėjusi ir darbinga. Tik tokiu būdu kitą dieną sugebėsiu nuoširdžiai šypsotis gerbėjams.“

Dainininkė juokauja, kad rūpinimasis savimi ir artimaisiais kiekvienam turėtų būti toks natūralus ir savaime suprantamas, kaip pasikvepinimas mėgstamais kvepalais prieš išeinant į susitikimą. „Noriu paskatinti žmones pasinaudoti įvairiomis Lietuvoje vykdomomis prevencinėmis programomis. Tyrimai nuo vėžio yra nemokami. Kiekvienas, net ir sveikiausiu save laikantis žmogus, turėtų atlikti šiuos tyrimus, kad jaustųsi saugus“, – teigia įžymybė, kuri pati yra atlikusi gimdos kaklelio vėžio tyrimą. Artimam Kristinos draugui būtent profilaktinių tyrimų metu buvo diagnozuotas vėžys. Moteris džiaugiasi, kad ligą pavyko išgydyti būtent todėl, kad klastinga liga buvo pastebėta ankstyvoje stadijoje.

„Visiems linkiu būti nors mažumėlę atidesniems sau. Judėkite, galvokite ką valgote, dirbkite tai, ką geriausiai sugebate. Jūsų savijauta priklauso nuo daugybės faktorių, tačiau jeigu būsite laimingi, daugės ir šansų, išlikti sveikais“, – pozityviomis mintimis užkrečia K. Ivanova.

Visuomenės sveikatos specialistė Kristina ragina atlikti projekto „Žinoti sveika“ egzaminą ir sužinoti kokiomis nemokamomis gydymo galimybėmis galite pasinaudoti! Testą galite atlikti ČIA.

DELFI paskelbtas sveikatos žinių egzaminas, sudarytas iš „Žinoti sveika“ rubrikoje esančių testų klausimų. Straipsniai su testais pažymėti raudonu ženkliuku „testas“. Pasitreniruokite ir kai susipažinsite su nemokamomis sveikatos prevencinėmis programomis, galimybe nemokamai išsitirti ir gydytis, o PSD trumpinys neskambės kaip mistinė kombinacija, kviečiame įgytas žinias įtvirtinti atliekant sveikatos žinių egzaminą.

Geriausiai išsprendę testą bus pakviesti į apdovanojimų renginį, kur bus įteikti diplomai, apdovanojimų statulėlės bei kiti prizai!